Z grenkim priokusom so Koprčani na prvi tekmi pokala EHF remizirali

Koprčani so letošnjo sezono začeli s tekmo pokala EHF. V lanski sezoni so pokazali odlično predstavo, saj so se uvrstili v skupinski del tekmovanja. V letošnji sezoni jim sam žreb žal ni bil naklonjem. Tekmovalno sezono začenjajo že v 1. krogu kvalifikacij, dobili pa so najtežjega možnega nasprotnika. V Koper je pripotoval desetkratnI švicarski prvak, ekipa, ki je do sedaj igrala v ligi prvakov, Kadetten Schaffhasuen.  Najbolj zveneči imeni švicarskega moštva sta vsekakor hrvaški reprezentančni vratar Ivan Stevanović in srbski ostrostrelec Žarko Šešum. Vsekakor pa Koprčani ciljajo visoko in upajo, da jim bo uspelo ugnati Švicarje.


Koprski strateg danes ni mogel računati na krožnega napadalca Roka Marića,ki si je na zadnjem pripravljalnem turnirju pretegnil vezi levega gležnja. Kot je tudi sam dejal: “Sezona je še dolga, ne bi rad reskiral že na samem začetku.”Koprsko občinstvo pa je z veseljem pozdravilo tudi starega znanca koprskih vrst (RK Cimos Koper), Nika Tominca, kateri se v pri švicarskemu prvaku mudi že kar nekaj sezon.

Napad so začeli domači rokometaši. Igralci Kadettna so v prvem polčasu pristopili zelo agresivno, Koprčani pa so jim uspešno upirali. Prvi polčas je bil zelo izenačen, razlike v golih so bile minimalne. Ekipi sta si izmenjavale gole, rezultat ob polčasu pa je bil 14 : 15 za Kadetten Schaffhausen.

V drugi polčas so se domači rokometaši vrnili agresivnejše in napadalnejše. Že po 15 minutah tekme so povedli s +4 kar je bila tudi najvišja prednost na tekmi. Nato pa so sledile črne minute. Zadnjih 10 minut tekme domačim ni uspelo zadeti gola, zapravili so kar nekaj odprtih priložnosti. Videli smo kar nekaj hitrih in nepravilnih odločitev domačih rokometašev. Gostje iz Švice so se jim hitro približali ter na koncu tudi izenačili. Končni rezultat tekme v Areni Bonifika je bil 25 : 25.

V 58. minuti tekme pa je obležal Lukas Herburger,ki si je lažje poškodoval gleženj. Več kot odlično se je na svoji prvi tekmi v novem klubu izkazal tudi domači vratar Mirza Haseljić,ki je obranil 7 strelov, Thomas Postognaje zbral 4 obrambe. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na gostujočega vratarja Kristiana Pilipovič,ki je zbral 8 obramb, Ivan Stevanović, pa je obranil 3 strele.

Najboljši strelec pri domačih je bilAdam Bratkovič,ki je zadel 8-krat, pri gostih je bil nauspešnejši Gabor Csaszar, ki je zadel kar 12-krat.

Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo, 9.9., ko se Koprski rokometaši odpravljajo v Schaffhausen.

 

Peter Mičović, trener RD Koper: “Prvi polčas je končal neodločeno. Imeli smo kar nekaj rezerv v sami igri, kar pa me po eni strani tudi veseli, tako da ostajam optimist tudi za naslednjo tekmo. Za povratno tekmo načrtujemo določene spremebe, na katerih bomo delali toku tedna. Današnjo tekmo si bomo tudi ogledali, videli bomo kje smo storili napake ter jih tudi poskušali odpraviti. Vsekakor pa bomo v Shaffhausnu poskušali igrati uspešnejše.”

 Nik Tominec, Kadetten Schaffhausen: “Neodločen izzid je vsekakor pošten zaključek tekme. V prvi polovici drugega polčasa smo imeli kar nekaj priložnosti, da povedemo za 3 gole, nato  so tudi Koprčani imeli veliko priložnosti, da povedejo za 5 golov. Kljub vsemu je odlično, da smo uspeli iztržiti ta neodločen izzid. Obe ekipi si želita napredovati. V Švici imamo vsekakor prednost domačega terena. Zahvalil bi se tudi občinstvu, ki so nas je lepo sprejelo. Meni osebno je bilo zelo lepo priti nazaj domov, v klub, kjer sem kar nekaj časa igral in se tu tudi marsikaj naučil. V današnji tekmi sem zelo užival. Koper je danes vsekakor pokazal, da imajo odličen mladinski pogon. Igrajo zelo hiter in agresiven rokomet, kar je tudi značilnost slovenskega rokometa.”

 

RD Koper (SLO) : Kadetten Schaffhausen (SUI) 25 : 25 (14 : 15)

 RD Koper: Haseljić (7obramb), Dolenc, Grzentič 1, Vlah 4, Krečič 1, Matijašević, Poklar 1, Postogna (4 obrambe), Moljk 2, Smolnik 4, Sokolič 3, Guček 1, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 8(4)

Trener: Peter Mičović

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 4(5)

 

Kadetten Schaffhasuen: Polipović (8 obramb), Meister, Zehnder, Küttel 1, Csaszar 12, Haas, Beljanski 2, Stevanović (3 obrambe), Gerbl 1, Sesum 3, Huber, Maros, Schelker, Frimmel 2, Tominec 3, Herburger 1

Trener: Petr Hrachovec

Izključitve: 12 minut

7-metrovke: 1(1)

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji