Velenjčani praznih rok iz Švedske

Velenjčane je po napornih pripravah čakal prvi pravi preizkus, odigrali so tekmo kvalifikacij prvega kroga Pokala EHF proti švedski ekipi HK Alingsas. Velenjčani so v močno spremenjeni zasedbi odigrali prvo uradno tekmo in morali priznati premoč Švedom.


Tekmo so bolje odprli velenjski rokometaši. Že na začetku prvega polčasa je do izraza prišla igra čvrste obrambe in hitrih protinapadov Velenjčanov. V 20. minuti so ose vodile že za 3 gole (6 : 9). Zadnjih šest minut prvega dela tekme so dobili Švedi, ki Velenjčanom niso dovolili do zadetka vse od 24. minute. Domačini so tako z delnim rezultatom 4 : 0 nadoknadili zaostanek in na odmor odšli z prednostjo dveh golov (12 : 10).

Drugi polčas se je začel precej izenačeno. Obe moštvi sta kazali veliko željo po zmagi, vendar so spet sledile črne minute Velenjčanov. V 45. minuti so ose zaostajale že za 6 golov in vse je kazalo na prepričljivo zmago rokometašev iz Alinksasa. V igri velenjskih rokometašev je bilo videti veliko nihanja. Do konca srečanja so Velenjčani razliko uspeli zmanjšati na tri gole in tekmo izgubili (26 : 23).

Velenjčane naslednji teden v soboto 8. septembra ob 20.00 čaka povratni dvoboj, ki bo odigran v Rdeči dvorani.

POKAL EHF, 1. KROG KVALIFIKACIJ, Alingsas (Švedska)

ALINKSAS HK : RK GORENJE VELENJE 26 : 23 (12 : 10)

RK Gorenje Velenje: Špelić 6, Verdinek 3, Matanović 3, Stojnić 2, Haseljić 5, Tajnik Domen 1, Levc 1, Kavčič A 1, Kavčič M 1, Mazej, Tajnik Jujovićan, Miklavčič, Banfro, Logar, Vujović, Taletović

Komentarji