Začenja se sezona v ligi NLB!

Danes se začenja 31. sezona elitne slovenske moške rokometne lige. Po turbulentni sezoni 2020/2021 bodo naslov državnih prvakov branili rokometaši Gorenja Velenja, ki bodo poleg Trima in Celja eni izmed glavnih favoritov za naslov v sezoni 2021/2022.


V novo tekmovalno sezono se bo 14 klubov podalo prihajajoči konec tedna in do konca sezone moči merilo v 26. krogih. Dvanajstim klubom s sezone 2020/21 se bosta pridružila Herz Šmartno ter SVIŠ Ivančna Gorica. Tekmovanje bo potekalo po dvokrožnem sistemu, v 1. B ligo pa bosta nazadovali zadnjeuvrščeni zasedbi.

Že danes so na sporedu prve tekme prvoligaške druščine. Pri Trimu Trebnjem, ki bo na prvi tekmi sezone, v petek, ob 18.00, gostil Gorenje Velenje, za uvod v sezono napovedujejo pravi rokometni praznik. Še pred vikendom se bosta pomerila tudi Jeruzalem Ormož in Urbanscape Loka. V soboto bodo nato na sporedu dvoboji LL Grosista Slovana in Kopra (18.30), pol ure kasneje se bodo začeli še obračuni v Ribnici, kjer bodo gostovali rokometaši iz Šmartnega, v Ljubljani, natančneje na Galjevici, kjer bo svoji prvi točki iskala ekipa SVIŠ Ivančne Gorice ter v Slovenj Gradcu, kamor bo odpotovala Dobova. Na zadnji tekmi prvega kroga se bosta, ob 19.30, v dvorani Zlatorog, srečala Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik.

LIGA NLB, 1. KROG:

petek, 10. septembra, ob 18.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE

ob 19.00:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD URBANSCAPE LOKA (prenos na ROKOMET.TV)

Sobota, 11. septembra, ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD KOPER (prenos na ROKOMET.TV)

ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD HERZ ŠMARTNO (prenos na ROKOMET.TV)

MRK LJUBLJANA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA (prenos na ROKOMET.TV)

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK DOBOVA (prenos na ROKOMET.TV)

ob 19.30:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK (prenos na ROKOMET.TV)

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

 

Komentarji