Nočna mora Aalborga: Tik pred začetkom Lige prvakov ostali brez Palmarssona

Danski velikan Aalborg Handbold je pred dobrim tednom dni pričel z novo sezono v danskem prvenstvu. Prvo tekmo je Aalborg preseneljivo izgubil, ko je premoč priznal Sonderjyskeju. Udeleženec Lige prvakov je drugo tekmo državnega prvenstva proti TMS Ringsted dobil, a je zmaga terjala velik davek – poškodoval se je prvi zvezdnik ekipe Aron Palmarsson, poroča danska televizija TV2.


Zmaga na drugi tekmi državnega prvenstva proti Ringstedu (38:30) je bila za dvig samozavesti pred začetkom v Ligi prvakov še kako pomembna. A po zmagi je bilo tudi nekaj grenakega priokusa, saj je poškodbo staknil prvi zvezdnik ekipe Aron Palmarsson. Po poročanju danske TV2 naj bi Islandec staknil poškodbo stegna.

Poškodba Palmarssona je prišla v najslabšem možnem času, saj se za Aalborg naslednji teden začenjajo nastopi v elitni Ligi prvakov. V sredo, 15. septembra bo danski prvaki gostoval v Zagrebu, kot kaže brez islandskega superzvezdnika.

Vseeno pa so si Danci nekoliko olajšali. Po dodatnih pregledih poškodbe Palmarssona naj ne bi šlo za poškodbo težje narave. Po besedah direktorja kluba Jana Larsna naj bi bil Islandec odsoten tri do šest tednov.

Poškodbo Palmarssona je komentiral tudi trener Aalborha Stefan Madsen: “Aaron tej ekipi veliko pomeni in z razlogom smo ga pridružili našemu klubu. Na srečo imamo jedro igralcev, ki lahko prevzamejo njegovo vlogo, zato na krajši rok nisem zaskrbljen, dolgoročno pa bi bil,” je za TV2 dejal Madsen.

Komentarji