Zadnje minute odločile obračun med Slovenj Gradcem in Svišem

Slovenjgradčani so danes gostili rokometaše iz Ivančne Gorice. Slednji so bili do končnice enakovreden nasprotnik, nato pa v zadnjih minutah popustili in domačinom omogočili zmago z izidom 26-21.


Domačini so z dvema zadetkoma v uvodnih minutah odlično otvorili obračun, gostje pa so že nekaj minut kasneje izid poravnali na 3. V naslednjih minutah sta si ekipi izmenjevali zadetek za zadetek, dokler niso gostje v 23. minuti svoje prednosti povišali na +2 (7-9). Domačinov prevzem vodstva tekmecev ni zmedel, saj so še pred koncem polčasa uspeli izenačiti, ekipi pa sta se na odmor podali ob rezultatu 11-11.

Uvodne minute drugega polčasa so pripadle rokometašem Sviša, ki so ponovno uspeli pobegniti na dva gola prednosti (12-14). Prednost so v naslednjih minutah uspešno držali, niso pa je uspeli povišati, kar bi jim vsekakor omogočilo bolj sproščeno igro v nadaljevanju. Na polovici drugega polčasa je domači trener pri rezultatu 16-18 vzel minuto odmora, ki je njegovim varovancem odlično dela, saj so v naslednjih treh minutah igre rezultat ponovno poravnali. Obračun je bil še naprej izjemno izenačen, ekipi pa sta v zadnjih 10 minut srečanja vstopili z izidom 19-19. Še 5 minut pred koncem je bil izid 20-20, nato pa so sledili vrhunski napadi domačinov ter črne minute Sviša, kar je rezultiralo v visoki zmagi domačinov, česar menda ni pričakoval nihče od 400 gledalcev v Športni dvorani Slovenj Gradec. Slovenjgradčani so tekmo dobili z rezultatom 26-21.

V vrstah domačinov se je pod 7 zadetkov podpisal Rok Cvetko, pri gostih pa sta pa 5 zadetkov dosegla Marko Marojević in Denis Zavodnik.

FOTO: m24.si

Komentarji