ZADNJI KROG LIGE PRVAKOV: skupina A še deloma odprta, v skupini B že znano skoraj vse

Zadnji krog skupinskega dela Lige prvakov je pred vrati. Tri od štirih ekip, ki bodo preskočile prvo tekmo (osmino finala), so že znane, zadnja vstopnica za direktno pot v četrt finale pa bo podeljena v četrtek zvečer. Manjka še tudi ena ekipa, ki se bo smela pridružiti izločilnim bojem.


V skupini A se za drugo mesto v skupini borita Veszprem in Magdeburg, obojni imajo po 18 točk. A težja naloga je pred Madžari. Moštvo Momirja Ilića se odpravlja na gostovanje k vodilnim Parižanom, Nemci pa bodo doma pričakali C.S. Dinamo Bucaresti. Za šesto mesto v skupini (zadnje, ki še vodi v izločilne boje) se bosta borila Zagreb in Orlen Wisla Plock. Ćeta Slavka Goluže je trenutno sicer eno točko pred zasledovalci, a bodo v zadnjem kolu igrali z danskim GOGom, Poljaki pa se bodo pomerili s portugalsko ekipo, ki je na repu lestvice.

 

V B skupini je določeno vse, razen končnih razvrstitev od tretjega do šestega mesta. Osmino finala bosta preskočila Barcelona in Kielce, izpadla pa sta Celje in Elverum. Krog se bo zaključil s ponovitvijo lanskoletnega finala – Kielce bodo gostile Barco. 

V B skupini se bo odločalo o tretjem in četrtem mestu, Nantes in Kiel imata po 14 točk. Moštvo Mihe Zarabca bo igralo pri izpadlih Norvežanih, Rok Ovniček pa bo v Pick Areni odigral proti Mačkovšku, Bombaču in Gabru. V bitki za peto mesto trenutno vodijo Danci. Aleks Vlah se bo v zadnjem krogu v Zlatorogu pomeril ravno s svojim novim klubom. 

 

Tekma med Parizom in Veszpremom, ki bo odigrana v sredo ob 20:45 v Dvorani Pierre de Coubertina, je označena za MOTW (match of thee week – tekma tedna). Domači bodo lahko zaigrali sproščeno, Madžari pa se bodo na vse pretege potrudili za zmago, ki jim (ob neuspehu Magdeburga proti romunskim prvakom) prinaša direkten vstop med najboljših osem. Madžari bodo odigrali brez srbskega reprezentanta Petarja Nenadića, ki je pred dnevi bil suspendiran.

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji