Zadnjih 20 minut ključnih za zmago Celjanov proti Trimu

V celjski dvorani Zlatorog se je nocoj odvijal izredno zanimiv dvoboj med RK Celje Pivovarna Laško in RK Trimo Trebnje. Že pred samim dvobojem je bilo jasno, da bo šlo za pravi derbi, saj je bilo Celje po desetih krogih še neporaženo, Trimo pa je na zadnjih petih tekmah izgubil zgolj enkrat. Po dokaj izenačenih prvih 40. minutah so Celjani bolje zaigrali v obrambi in slavili z zanesljivih 30-22. 


Gostje iz Trebnjega so v tekmo krenili odločno in po zadetkih Dina Hamidovića in Davida Didovića hitro povedli z 0-2. V prvih sedmih minutah je bil Trimo tisti, ki je narekoval tempo in bežal za zadetek, situacija ki je Celjani letos sploh niso navajeni. Pri izidu 3-4 pa sta sledila dva zadetka v korist Celjanov in sicer v režiji Dioga Borgesa Da Silve, ki je domače moštvo prvič na tekmi popeljal v vodstvo (5-4). Sledila je nekoliko pregroba igra Trima, saj je Hamidović najprej prejel rumeni karton, nato pa so imeli Celjani še dve zaporedni sedemmetrovki, ki jih je uspešno realiziral Patrik Leban.

Vseeno pa so Dolenjci pokazali določen karakter, saj rokometaši Celja v tej sezoni prednost treh zadetkov pogosto le še povečujejo. Preko Didovića, Uroša Udoviča in Aleksandra Tomića so se držali v igri, zgolj na zaostanku dveh golov. Od tega, da bi Celje povsem ujeli so jih ločili predvsem prekrški, saj je imel Leban na voljo še četrto in peto sedemetrovko, v 23. minuti pa je bil izza črte sedmih metrov uspešen še David Razgor, ki je gostitelje znova potegnil na prednost treh golov (12-9).

Do konca prvega polčasa je sledila izmenjava golov, v 27. minuti so Celjani pobegnili celo na 4 (14-10), vendar so do polčasa rokometaši Trima znižali (15-13).

Tudi v drugem polčasu Celjani dolgo časa niso uspeli stopiti na plin. Eden ključnih momentov na tekmi je bila 48. minuta, ko je Matic Grošelj dosegel zadetek za 26-11 in svojo ekipo prvič popeljal do prednosti petih zadetkov. Jan Grebenc in Patrik Leban sta nato dosegla še 27. in 28. zadetek za Celje, po petih minutah zatišja pa je Domen Novak zvišal celo na 29-21.

Postalo je jasno, da bodo Celjani tudi tokrat ostali nepremagani in vpisali še svojo 11. prvenstveno zmago. Končni rezultat je bil postavljen pri 30-22. Zgovoren je podatek, da so rokometaši Trima v zadnjih 20 minutah prišli do zgolj treh zadetkov. Celje se ima tako za zmago zahvaliti predvsem svoji izjemni obrambi.

Kaj čaka pa čaka današnja tekmeca v prihodnjem krogu? Celje bo 27. novembra gostilo Izolo, rokometaši Trima pa se podajajo v Ormož.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : TRIMO TREBNJE 30:22 (15:13)
Leban 7, Marguč 6, Šarac 4, Horžen 4, Da Silva 4, Razgor 2, Grošelj 1, Žabič 1, Novak 1, Grebenc 1, Hamidović 4, Kotar 4, Didovič 4, Šešić 4, Udovič 2, Grbič 2, Dobovičnik 1, Seferović 1

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji