Gorenje vpisalo še peto zaporedno zmago

Uro po začetku obračuna med Celjem in Trimom so na parket Rdeče dvorane v Celju stopili tudi rokometaši Gorenja Velenja in MRD Dobove. Tudi v tem primeru je šlo za srečanje dve moštev z zgornjega dela lestvice, saj je Dobova pred tekmo zasedala 4., Gorenje pa 5. mesto 1. NLB lige. Gorenje je slavilo v precej izenačenem obračunu (29-25) in se po točkah izenačilo z današnjim tekmecem.


Kljub temu, da so rokometaši Dobove z zmago več na lestvici zasedali položaj pred Velenjčani, pa bi si pred samim srečanjem težko drznili izpostaviti morebitnega favorita. Gorenje je namreč igralo v domači dvorani, prav tako pa je bilo sredi serije štirih zaporednih zmag. Dejansko so gostitelji v srečanje krenili podjetneje. Matic Verdinek je že v prvih 17. minutah dosegel 5 golov, Gorenje pa je vodilo z 10-4.

Domači so nadaljevali z dobro igro, ko pa so se rokometaši Dobove nekoliko približali po zadetkih Matevža Kunsta in Doriana Markušiča (12-8), je trener Gorenja Zoran Jovičić vzel minuto odmora. Gorenje je spet vzpostavilo ravnotežje na terenu in do polčasa gostom ni več pustilo blizu (16-11).

V drugem delu srečanja je Dobova na vse pretega poskušala ujeti Velenjčane. Na vsak način so poskušali ujeti mini serijo po kateri bi izenačili, ali celo povedli, a več kot dveh zaporednih zadetkov niso uspeli doseči. V 54. minuti pri rezultatu 27-22 je strokovni štab Dobove zahteval minuto odmora, vendar tudi po navodilih trenerja Benjamina Teraša gostje niso uspeli poseči v razliko Gorenja.

V 58. minuti je Matevž Kunst sicer znižal na 28-24, a je na drugi strani Andris Celminš prednost Gorenja znova dvignil na neulovljivih pet golov in s tem postavil tudi končni rezultat (29-25).  Gorenje je na ta način doseglo še peto zaporedno zmago in se po točkah izenačilo z Dobovo.

GORENJE VELENJE : MRD DOBOVA 29:25 (16:11)
Verdinek 7, Kavčič 6, Šol 4, Horžen 4, Matanović 3, Miklavčič 3, Mazej 2, Haseljić 2, Celminš 1, Drobež 1, Markušić 9, Sintič 5, Kunst 4, Lončar 2, Bradeško 2, Jezernik 1, Krnc 1, Florjančič 1

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: MRD DOBOVA

Komentarji