Zagreb prekinil črni niz v Ligi prvakov

Rokometaši PPD Zagreb so včeraj odigrali tekmo 3. kroga elitne EHF Lige prvakov. V domači Zagreb Areni so gostili norveški Elverum in se nadejali prvih točk v novi sezoni Lige prvakov. Hrvati so po tekmi z Elverumom prekinili črni niz 17 zaporednih porazov in proti norveški ekipi dosegli točko.


Zagrebčani so tekmo odprli briljantno. Obramba je delovala odlično, na začetku srečanja so imeli tudi razpoloženega vratarja Dina Slavića. Po desetih minutah igre so domačini vodili že s (7:2). Z dobrimi protinapadi in čvrsto obrambo je Zagrebčanom prvi polčas uspelo dobiti z 14:11.

Varovanci Ivice Obrvana so se na začetku drugega polčasa uspešno uprli pritisku Norvežanov, ki so se po zadetku svojega najboljšega igralca Dominika Matheja po nekaj več kot desetih minutah vrnili v igro (20:20). Po nekaj minutah je Mathe zadel za prvo vodstvo gostov (21:22) in prisilil trenerja Obrvana, da vzame minuto odmora. V zadnjih pet minut tekme so s prednostjo enega zadetka (25:24) vstopili Zagrebčani. Napeta končnica se je končala z golom Heldla, ki je zadel za izenačenje in gostom priigral točko.

Zagreb bo v naslednjem krogu odpotoval na težko gostovanje v Kiel, Elverum pa bo gostoval v Szegedu.

PPD ZAGREB – ELVERUM 27:27 (14:11)

PPD ZAGREB: Slavić 8 obramb, M. Mandić; Šipić, Vistorop 2, Čavar, D. Mandić 5, Klarica 1, Gojun, Klis 1, Musa 1, Matanović, Čupić 7 (6), Hrstić 1, Obranović 4, Leimeter 5, Grahovac. Trener Ivica Obrvan.

ELVERUM: Imsgard 8 obramb, Fries; Vidović, Hedberg, Larsen, Moen Nilsen 2, Lien 1, Pettersen, Fingren, Grondahl 5 (2), Porkelsson, Langaas 2, Mathe 5, Johansson 3, Heldal 5, Solstad 4. Trener Borge Lund.

FOTO: RK Zagreb

Komentarji