Zaključeno je slovensko prvenstvo: Celjani prvaki, Ribničani na koncu vendarle do drugega mesta

V zadnjem krogu končnice 1. NLB lige za prvaka je državni prvak že znan, neznanka pa je ostajala zgolj, kdo bo osvojil tolažilni naslov državnih podprvakov. Kot smo že nekajkrat omenili so se Velenjčani ob menjavi trenerja dvignili ”kot feniks iz pepela” ter še naprej ostali v borbi za 2. mesto, Ribničani pa že celo sezono kažejo več kot odlično igro. Velenjčanom bi v dvorani Zlatorog danes zadostoval zgolj remi, a jih je čakal težek boj, saj jim bodo nasproti stali aktualni stari novi državni prvaki. Ribničane pa je čakala domača tekma proti nepredvidljivim Koprčanom.


DERBI BREZ PRAVEGA NABOJA
Tekma v Zlatorogu se je začela v korist domačih rokometašev. Celjani so že v prvem polčasu vse niti držali v svojih rokah. Velenjčani so se jim poskušali upirati, a žal neuspešno. Rezultat ob polčasu je bil 14 : 12 za domače rokometaše.

Tudi drugi polčas se je začel v korist domačih. Že v 41. minuti jim je uspelo povesti za 5 zadetkov. Tekma je bila skoraj že odločena. Velenjčani niso več našli moči, da bi se uspeli upreti. V zadnjih nekaj minutah tekme so se Celjani dobesedno poigravili z velenjskimi rokometaši – videli smo kar nekaj zanimivih akcij, ki so bili prava paša za navijače in seveda gledalce pred televizijskimi ekrani. Odličen zaključek sezone in več kot odlična rokometna predstava se je v Zlatorogu zaključila z zasluženim slavjem domačih rokometašev. Končni rezultat je bil 30 : 24.

Najboljši strelci tega obračuna so bili pri Celjanih David Razgor in Borut Mačkovšek, oba s 6 zadetki, pri Velenjčanih pa Blaž Kleč s prav tako 6 zadetki. Domači vratar Urban Lesjak je obranil 12 strelov, gostujoči Zaponšek Rok pa je bil uspešen 10-krat.

RIBNIČANI Z ZMAGO DO DRUGEGA MESTA
Na drugi strani Slovenije, v Ribnici, pa je bila zgodba malo bolj napeta. Nepredvidljivi Koprčani so stopili v igro zelo agresivno. Videli smo kar nekaj nihanj – odličen začetek Koprčanov, temu je sledil rahel padec igre le-teh in možnost za Ribničane, nato pa so se Koprčani ponovno prebudili in na odmor odšli z golom prednosti (12 : 11 za RD Koper 2013).

Ribnčani so se med polčasem ponovno zbrali ter se v drugi polčas vrnili pripravljeni na lov za drugim mestom. Sicer je sprva bolje kazalo Koprčanom, saj so kmalu po začetku drugega polčasa uspeli svojo prednost povečati na 2 zadetka, kar pa je bila tudi najvišja prednost gostov na tekmi. Nato pa je sledilo kar nekaj napak koprskih rokometašev, kar jih je na koncu tudi stalo same zmage. Kljub slabšemu začetku so slavili domači rokometaši s 26 : 23.

Najboljša strelca pri domačih sta bila Uroš Knavs in Janez Skušek, oba s 6 zadetki, pri gostih pa sta se več kot odlično izkazala Nino Grzentič in Grega Krečič, tudi s po 6 zadetki. Domači vratar Jošt Perovšek je uspelo obraniti 8 strelov, Thomas Postogna pa 6.

“REVIALNA” TEKMA MED LOKO IN KRKO
Tudi tekma v Škofji Loki ni bila nič posebnega. Bolje so jo sicer začeli varovanci Roberta Beguša, ampak so Novomeščani hitro pokazali svojo pravo igro in na odmor odšli z golom prednosti (10 : 9).

V drugem polčasu smo videli dokaj izenačeno igro. Ponovno so svojo borbenost pokazali Škofjeločani ter se uspešno upirali Novomeščanom. Končni izid v Škofji Loki je bil 24 : 22 za domače rokometaše.

Pri domačih je bil najuspešnejši Grega Jamnik, ki je zadel 7-krat, Jošt Juričan je obranil 12 strelov, pri gostih pa sta se najbolje izkazala Leon Rašo in David Ban, oba s 5 zadetki, Aleksander Tomić pa je obranil 10 strelov.

 

Tudi po današnih tekmah je končni izid državnega prvenstva nespremenjen. Novi stari državni prvaki ostajajo rokometaši Celja Pivovarne Laške, ki slavijo že petič zapored. Drugo mesto so tokrat presenetljivo zasedli rokometaši Rika Ribnice. Velenjčanom pa kljub boljši igri v drugem delu končnice žal ni uspelo zaseti višjega mesta, zadovoljiti so se morali s 3.

 

  1. krog končnice 1. NLB lige za prvaka

 

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 30 : 24 (14 : 12)

RK Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Vujović 3, Jurečič 2, Razgor 6(2), Suholežnik, Marguč 3(1), Grošelj, Panjtar, Slišković 2, Mitrović, Kodrin 5, Anic, Dujshebaev, Mačkovšek 6, Mlakar 3, Bećiri

Trener: Branko Tamše

7-metrovke: 3(3)

Izključitve: 8minut

RK Gorenje Velenje: Cehte 2, Medved 5, Mazej, Haseljić, Tajnik, Ovniček 4(2), Ferlin, Grebenc, Stojnič, Vujović, Toskić 4, Potočnik 3, Golčar, Kleč 6, Zaponšek, Pejović

Trener: Klemen Luznar

7-metrovke: 2(2)

Izključitve: 6minut

 

RD Riko Ribnica : RD Koper 2013 26 : 23 (11 : 12)

RD Riko Ribnica: Horvat 2, Fink, Vujačić 1, Knavs 6, Skušek 6(5), Koprivc 2, Nosan B. 2, Klarič, Kovačič 4, Kljun, Nosan M., Batinič, Perovšek, Setnikar 3, Košmrlj

Trener: Siniša Markota

7-metrovke: 5(5)

Izključitve: 4minute

RD Koper 2013: Magdalenič, Dolenc, Grzentič 6, Breznikar, Vlah 3, Krečič 6(1), Matijaševič 1, Postogna, Moljk, Smolnik 1, Sokolič 2, Guček, Marić, Sever, Planinv 1, Bratkovič 3(1)

Trener: Veselin Vujović

7-metrovke 2(2)

Izključitve: 10minut

 

RD Urbanscape Loka : MRK Krka 24 : 22 (9 : 10)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 1, Gartner 1, Dolenc, Kavčič 5, Jamnik 7(4), Pipp U., Juričan, Bradeško 2, Jeseničnik, Pipp M. 2, Bergant, Jesenko 3, Plestenjak 1, Klemenčič 3, Vrbinc

Trener: Robert Beguš

7-metrovke: 4(7)

Izključitve: 4minute

MRK Krka: Klemenčič 1, Kukman 2, Rašo L. 5, Udovč, Ban 5(2), Pršina, Bevec 4, Jakše 3, Tomić, Okleščan, Didovič 1, Matko, Klobčar 1, Irman, Rašo D., Brajer

Trener: Mirko Skoko

7-metrovke: 2(4)

Izključitve: 8minut

 

Pripravila: Manja Fišter
FOTO: RK Celje Pivovarna Laško – FB

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja