EKSKLUZIVNI INTERVJU: Jaša Rajšp se poslavlja od rokometa

Danes je na sporedu zadnji krog letošnje sezone v slovenski 1. NLB ligi. Prvak je znan, kluba, ki se selita v nižji rang tekmovanja tudi. Edini boj, ki je še ostal, se odvija za drugo mesto na lestvici med Ribnico in velenjskim Gorenjem. A poleg bitke za drugo mesto bo današnji dan zaznamovala tudi tekma v Ormožu. Jaša Rajšp se namreč poslavlja od igranja rokometa.


Oseba, ki je pri Ormožanih zapisana z velikimi črkami, oseba, ki je od svojih prvih pa vse do današnjih zadnjih rokometnih korakov član kluba RK Jeruzalem Ormož, oseba, ki je, po besedah Aljoše Širovnika Vičarja, enega izmed ustanoviteljev ormoške navijaške skupine, “lahko vzgled mlajšim generacijam”, danes zaključuje svojo petnajstletno rokometno pot.

Z Rajšpom smo opravili kratek intervju ekskluzivno za portal rokomet.net:

Zakaj ste se odločili za konec vaše igralske kariere?
Pri vsakem športniku pride čas, ko začuti, da je športne poti konec. Pri enih je to prej, pri drugih malo kasneje. Jaz sem to začutil sedaj – relativno hitro. Enostavno so moje misli in ambicije drugje kot pri rokometu in zato sem se odločil, da začnem novo življenjsko pot. Če v rokometu delaš “nekaj na pol”, ne prideš nikamor. Ni fer do kluba, do soigralcev in na koncu niti do samega sebe.

Če bi si mogli izbrati en dogodek, ki vam bo ostal v spominu še dolgo po končani karieri, katerega bi izbrali?
Definitivno je to “pekel” na Final 4 letos v Ljutomeru, kjer smo še enkrat igralci in navijači dokazali, kakšno pripadnost čutimo do kluba in tudi en do drugega. Samo, ko pomislim na to, dobim kurjo polt.

V Ormožu ste od samega začetka vaše rokometne poti. Kaj vas je tako vezalo na Ormož, da ste ostali tu prav do konca?
To je moj matični klub. Tukaj sem se naučil igre, moštvenega duha, profesionalnosti in drugih aspektov tega kompleksnega ekipnega športa. Zakaj sem ostal tu do konca? Mogoče tudi moja kvaliteta ni segla v kak “boljši” klub, a vseeno se v Ormožu ostane prav zaradi vzdušja v slačilnici. Menim, da imamo zagotovo najboljše vzdušje v celotni ligi.

Na koncu pogovora je še dodal: “Rad bi se zahvalil klubu, navijačem in vsem soigralcem, ki so bili del te zgodbe.” 

Kakšno veliko pripadnost do kluba še vedno čuti, pa prikazujejo njegove besede, s katerimi je zaključil naš pogovor: “NAPRED PLAVI!”

Jaša, srečno na nadaljnji življenjski poti!

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja