Žan Šol podpisal za Slovenj Gradec

Slovenj Gradec dokazuje, da si zares želi priti nazaj med slovensko rokometno elito. Ekipa Slavka Iveziča v letošnji sezoni v 1. B DRL kaže zelo dobre predstave. Po 11 odigranih tekmah so na prvem mestu ligaške lestvice. Uprava kluba se je odločila, da v svoje vrste pripelje povratnika v Slovenjgraški dres – Žana Šola.


Šol, ki se najbolje znajde na levem zunanjem položaju, se k “bojevnikom za mesto miru” vrača po 2 sezonah. Nazadnje je igral v Mariboru, kjer je na 13 tekmah zadel 39 golov. Pred tem ga je pa od rokometnih igrišč za nekaj mesecev oddaljila poškodba, ki je sedaj v celoti sanirana in pozabljena.

Šol je bil tudi član mladinske reprezentance, od prestopa dalje pa bo eden izmed glavnih nosilcev slovenjgraške igre.

Žan Šol:Po dobrem letu igranja za Maribor sem pričel pogrešati domače okolje, domačo športno dvorano in te fenomenalne navijače, ki so lahko vzor celotni Sloveniji. Ne morem skrivati, sem Slovenjgradčan in beli dres je bil vedno moja velika ljubezen. Ko so Slovenjgradčani stopili z menoj v stik sem kljub temu, da trenutno klub igra v drugem kakovostnem razredu pričel resno razmišljati o vrnitvi, ko pa mi je gospod predsednik predstavil še njegovo vizijo, njegov pogled na razvoj rokometa v Slovenj Gradcu pri meni ni bilo dileme. Za korektno sodelovanje bi se zahvalil vsem v Rokometni klub Maribor Branik in seveda tudi upravnem odboru mojega novega kluba, ter predsedniku, ki se je zelo potrudil, da mi je omogočil vrnitev v Rokometni klub Slovenj Gradec 2011, med moje navijače. Igrati pred polno publiko v Slovenj Gradcu je posebna izkušnja. Se vidimo jutri ob 19:00 na Pokalno srečanje med #bojevnikizamestomiru in RK Celje PL.”

 

FOTO: RK Slovenj Gradec

Komentarji