Zarabec do zmage nad “slovenskim” Szegedom, Ovniček do tesnega poraza

Danes sta bili odigrani dve tekmi v elitni ligi prvakov. Slovenska falanga pri Szegedu je doživela poraz proti Kielu Mihe Zarabca, Rok Ovniček pa je z Nantesom tesno izgubil na domači tekmi s Kielcami. 


Kiel je tekmo bolje odprl in že takoj prevzel pobudo ter hitro povedel, ob polčasu pa je vodil že z visokimi 8 zadetki razlike. Tudi v drugem polčasu se je zgodba ponovila, Kiel je nadzoroval potek tekme in na koncu zanesljivo slavil s 5 zadetki prednosti ter si priigral odličen kapital pred povratno tekmo v Kielu. Miha Zarabec je ob zmagi prispeval tri zadetke, med petimi legionarji v madžarskem moštvu sta se med strelce ob porazu vpisala Mario Šoštarič, ki je dosegel 3 zadetke, Borut Mačkovšek pa je zadel dvakrat.

Rok Ovniček je z Nantesom gostil Kielce in tesno izgubil z 24-25, s tem pa imajo še vedno ugodne možnosti na povratni tekmi. Po prvem delu so sicer vodili z 14-12, v drugem polčasu pa so Kielce zaigrale bolje in si ob koncu prigrali zmago z zadetkom prednosti. Rok Ovniček je dodal 3 zadetke, pri gostih pa je bil najbolj uspešen Alex Dujšebajev, ki je dosegel 6 zadetkov. Povratna tekma bo 7. aprila v Kielcah.

FOTO: THW Kiel

Komentarji