Zarabec s Kielom boljši od Zagreba Stojnića in Vlaha

Kiel je v zadnji tekmi skupinskega dela lige prvakov doma slavil proti Zagrebu. Na tekmi so nastopili tudi slovenski legionarji Miha Zarabec pri Kielu in Aleks Vlah ter Darko Stojnić pri Zagrebu. 


Kiel je doma pričakal goste iz Zagreba, ki do zadnje tekme niso osvojili niti točke v skupinskem delu, tako pa je ostalo tudi po današnji tekmi. Kiel je namreč tekmo nadzoroval že od prvega dela, že po prvem polčasu pa je vodil za 8 zadetkov. Tudi v drugem delu ni bilo nič drugače, Zagreb je sicer do konca razliko le omilil na 6 in Kiel je zanesljivo slavil z 36-30. Miha Zarabec na tekmi ni dosegel zadetka, Darko Stojnić je za Zagreb dosegel 2, Aleks Vlah pa enega. Najbolj razpoložen na tekmi je bil sicer Oscar Sunnefeldth , ki je dosegel kar 11 zadetkov.

Kielce so doma gostile Flensburg v tekmi za prvo mesto v skupini A, krajšo pa so potegnili Poljaki in Flensburg se je veselil prvega mesta v skupini. Tekma je bila napeta in izenačena, a nakoncu so več zbranosti pokazali Nemci. Najbolj strelsko razpoložen je bil Hampus Wanne, ki je natresel 11 zadetkov, na drugi strani pa Arkadiusz Moryto s 6 zadetki.

Foto: THW Kiel

Komentarji