Zatišje pred nevihto

Slovenski rokometaši so si na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem z dvema zmagama že zagotovili pot v Krakov v drugi del tekmovanja. Pred odhodom iz Katovic jih čaka še zadnji preizkus, ta ponedeljek se bodo ob 18. uri s Francijo pomerili za prvo mesto v skupini B.


Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so se po zadnjem turbulentnem letu in številnih razočaranjih na uvodnih dveh tekmah letošnjega mundiala pokazali v najlepši možni podobi. Sprva so zanesljivo ugnali Savsko Arabijo s 33:19, minulo soboto pa utišala 11 tisoč glavo množico v dvorani Spodek v Katovicah in nadigrala še sogostitelje tekmovanja, Poljake (32:23). Dve zmagi po dveh tekmah premorejo tudi Francozi, ki so na otvoritveni tekmi prvenstva poljsko vrsto odpravili s 26:24, nato pa še Savdijce z 41:23.

V slovenskem taboru mirno pričakujejo dvoboj z velikani rokometa iz Francije. V žepu imajo že spravljeni dve točki, ki jih bodo prenesli v Krakov, ki bo med 18. in 22. januarjem gostil drugi del tekmovanja. Za dve prosti mesti, ki vodita v četrtfinale, so poleg Slovencev in Francozov najresnejši kandidati še Španci in Črnogorci iz skupine A.

Dan po veliki zmagi nad Poljaki in njihovi naravnost brezhibni predstavi je bilo v slovenskem reprezentančnem hotelu v Katovicah povsem mirno razpoloženje.

Uroš Zorman, selektor: “Francozi niso le favoriti na ponedeljkovi medsebojni tekmi, temveč tudi na svetovnem prvenstvu, a tako je že v zadnjih dvajsetih letih. Po telesni moči so daleč pred vsemi. V vsakem trenutku vedo, kaj bodo naredili z žogo, v primeru ‘šuma’ pa vse rešujejo v igri ena na ena ter tudi s streli z dvanajstih metrov.”

Komentarji