Zelena luč za navijače Maribora!

Prvoligaški klubi počasi zaključujejo s pripravami in pripravljalnimi tekmami za novo sezono, ki se začne že čez slab teden dni. Novo sezono, ki bo vsaj na začetku zaradi ukrepov NIJZ potekala nekoliko drugače, bosta s tekmo v petek, 4. septembra, v Ormožu otvorila Jeruzalem in Dobova. Veliko je bilo tudi nejasnosti glede obiskovanosti tekem prve lige, v Mariboru pa so dobili zeleno luč za obiskanost domačih tekem.


Prav Mariboru je NIJZ ugodil vlogo, kar pomeni, da bodo navijači svoje rokometaše lahko spremljali na domačem terenu. NIJZ je dal zeleno luč za 300 gledalcev v dvorani Tabor, jasno pa je, da bodo morali vsi prisotni upoštevati predpisane ukrepe (nošenje mask za gledalce na tekmah, varnostna razdalja, higiena rok….).

Nova sezona Lige NLB se za Mariborčane začne 5. septembra, ko bodo v uvodnih krogih gostovali na Primorskem. V prvem krogu jih čaka obračun z Izolo, v drugem pa s Koprom. Prva domača tekma je na sporedu v 3. krogu (19. september), ko bodo v dvorani Tabor pospremili štajersko ljubljanski derbi (RK Maribor Branik – MRK Ljubljana).

Vir in foto: RK Maribor Branik

Komentarji