Mariborčani delili pričakovanja pred novo sezono

Mariborčani so pred začetkom sezone opravili tradicionalno druženje z mediji in delili pričakovanja pred novo sezono. Na druženju s predstavniki medijev so bili prisotni poslovni direktor Mihael Pisanec, športni direktor Branko Bedekovič, trener Siniša Markota in igralec Filip Jerenec.


Lahko bi rekli, da je Maribor v lanski turbulentni sezoni, ki se je končala predčasno, razočaral. Pričakovanja mnogih so bila velika, a jih Štajerci niso izpolnili. V novo sezono bodo Vijoličasti krenili z novim glavnim trenerjem Sinišo Markotom, prav tako pa je upravni odbor zavihal rokave in pripeljal nekaj mladih okrepitev.

»Lansko sezono smo zaradi evropskih tekmovanj in s potovanjema na Ferske otoke in Madeiro zelo načeli proračun. Posledično smo imeli v marcu velike težave zaradi pandemije. Več manjših sponzorskih pogodb ni bilo moč obnoviti, nekateri sponzorji pa so morali zaradi panoge, v kateri so delovali, prekiniti sodelovanje. Sami smo situacijo razumeli, zaradi dobrega sodelovanja pa se bodo ob stabilizaciji situacije omenjeni sponzorji vrnili v naš proračun. V novi sezoni nas čaka nekaj povsem novih izzivov. Kar se tiče gledalcev je zaenkrat tako, da bi slednji lahko bili na podlagi odločbe NIJZ prisotni v določenem številu. O tem bomo navijače sproti obveščali. Ena izmed novosti bo vsekakor ta, da bomo vsako domačo tekmo prenašali preko uradnega Facebook profila, zato navijačev v nobenem primeru ne bomo razočarali. V novi sezoni si želimo, da klub postane še stabilnejši, da bo sezona bolj mirna in da bi klub brez težav prišel do obstanka v ligi. Zadovoljni bomo z uvrstitvijo na sredini lestvice,« razkriva poslovni direktor Pisanec.

Pri sestavi ekipe je svoje rokometno znanje uporabil športni direktor Branko Bedekovič, ki v novo ekipo polaga velike upe.

»Letos smo se sestavljanja ekipe lotili nekoliko drugače kot v prejšnjih sezonah. Iz napak smo se nekaj naučili, glavni poudarek pa je bil na pomlajevanju ekipe in na tem, da sestavimo neko jedro domačih igralcev. Kar lepemu številu naših igralcev smo ponudili priložnost. Na njih nameravamo graditi ekipo za daljše obdobje. Vse skupaj smo jasno prilagajali financam, zato nekih odmevnih nakupov ni bilo. Zgodbo peljemo znotraj izvedljivih okvirjev, posebno pozornost pa smo polagali na izbiro trenerja. Računamo, da bomo s Sinišo dobro sodelovali, v njegovo strokovnost polagamo velike upe. Gre za trenerja, ki je v vseh klubih ustvaril odmevne rezultate. Mislim, da smo sestavili pravo kombinacijo naše mladosti in pa izkušenj, ki jih ima trener. Ne pričakujemo čudežev, pričakujemo pa, da bo iz ekipe, ki jo ima na voljo, izvlekel maksimum,« o sestavljanju ekipe za novo sezono in o tekmovalnih ciljih razmišlja športni direktor.

»Priprave bi ocenil kot dobre. Do zdaj smo naredili vse, kar smo si zastavili. Ekipa je zelo mlada, na prijateljskih tekmah pa smo lahko videli, da bodo naša glavna težava predvsem nihanja v igri. Odigrali smo nekaj zelo dobrih tekem, pa tudi nekaj takšnih, ko smo razočarali. Ko se ti mladi igralci izgubijo, deluje, kot da niso prišli na tekmo. Na meni je, da takšnih tekem ne bo veliko in da bomo čim večkrat igrali tako kot znamo in kot so fantje sposobni. Kar vam lahko obljubim, ne glede na omenjena nihanja, je to, da se bo ekipa vedno borila in da bo na terenu pustila srce,« dodaja trener Siniša Markota.

Članska ekipa je s pripravami začela zgodaj, Vijoličasti so se prvič zbrali že 20. julija, ko so opravili prvi trening pod taktirko novega trenerja. V zadnjem mesecu je bilo na sporedu tudi nekaj pripravljalnih tekem, zdi pa se, da so se igralci z Markoto dobro ujeli. To meni tudi namestnik kapetana Filip Jerenec:

»Vzdušje v slačilnici je super. Igralci smo se dobro povezali. Z večino fantov, ki so letos prišli, smo se že poznali. Igralci smo v tej sezoni nekoliko bolj sproščeni kot lani, saj bolje poznamo oziroma razumemo svoje naloge. To je plod dela novega trenerja. Vsaj sam pričakujem in obljubljam, da bo igra drugačna oziroma boljša kot lani.«

Nova sezona Lige NLB se začne 5. septembra, Mariborčani pa bodo v uvodnih krogih gostovali na Primorskem. V prvem krogu jih čaka obračun z Izolo, v drugem pa s Koprom. Prva domača tekma je na sporedu v 3. krogu (19. september), ko bomo v dvorani Tabor pospremili štajersko ljubljanski derbi (RK Maribor Branik – MRK Ljubljana).

Foto in vir: RK Maribor Branik

Komentarji