Železarji v Radovljici prikazali dober odpor

Na obračunu med domačo in favorizirano Radovljico in zadnjeuvrščenimi Železniki smo bili priča trdemu boju. Radovljica, ki je z 11 zmagami, enim remijem in štirimi porazi trenutno na 3. mestu 1.B lige je v domači dvorani morala dolgo garati, da je končno strla upor Železarjev. 


Tekma je do rezultata 3:3 v 8. minuti potekala zelo enakovredno. Po zadetkih Nejca Pokorna in Jerneja Štremflja ter obrambi Žana Berčiča so gostje povedli za dva zadetka, a je ta prednost do 15. minute že skopnela in domačini so izenačili. V nadaljevanju so varovanci Gorana Debelaka držali prednost zadetka ali dveh in šele v 26. minuti srečanja povišali vodstvo.  Žan Debelak je vodstvo povišal že na +5, vendar je Nejc Pokorn postavil vmesni rezultat na 14:10. 

V drugem delu srečanja so gostje počasi a vztrajno topili razliko, ki je po petnajstih minutah drugega polčasa znašala le še 1 gol v prednost domačinov. Radovljičani so uspeli vnovič povišati svojo vodstvo na +3 šele 10 minut pred koncem. To prednost so uspešno varovali vse do zadnjega žvižga, ki je naznanil konec tega napetega gorenjskega obračuna. Tekma se je zaključila pri 21:18.

Pri domačih sta se ponovno najbolje izkazala brata Jan in Žan Debelak, ki sta dosegla po 7 in 6 zadetkov, pri gostih pa je bil z 9 zadetki najuspešnejši Jernej Štremfelj, Nejc Pokorn je nasprotnikovo mrežo stresel štirikrat. Pri Železarjih je 11 obramb zbral Žan Berčič, pri rumenih pa je odlično predstavo prikazal Jan Tomac Teržan, ki je zaustavil 14 strelov (45%).

Komentarji