Željko Babić NI VEČ TRENER Velenjčanov!

Željko Babić ni več trener članske rokometne ekipe Gorenje Velenje, so sporočili iz tega kluba. Vodstvo se je s Hrvatom po četrtem zaporednem porazu v državnem prvenstvu dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja, na klopi pa ga bo zamenjal 34-letni Klemen Luzar.


Klemen Luzar bo poleg funkcije glavnega trenerja članske ekipe do konca letošnje sezone nadaljeval tudi opravljanje funkcije trenerja mladincev in koordinatorja mlajših klubskih selekcij. Predvsem z mladinsko ekipo je dosegel velik uspeh, saj se je lani prebil iz 2. v 1. mladinsko ligo, letos pa se borijo za naslov državnih prvakov v konkurenci 12 najmočnejših mladinskih ekip v Sloveniji.

Članska ekipa Gorenja Velenja je v štirih tekmah končnice v ligi za prvaka izgubila prav vse dvoboje. Iz prvega mesta, ki jim pripada po pravilih RZS, (Celjani in Velenjčani se priključijo končnici za prvaka avtomatsko z enakim številom točk, kot jih ima prvouvrščena ekipa po rednem delu prvenstva) so v štirih tekmah nazadovali na 4. in prav lahko se zgodi, da bodo jih ta vikend prehiteli tudi Koprčani, ki za rumeno-črnimi zaostajajo 2 točki.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje:
“Članska ekipa se je znašla na točki, ki nam v RK Gorenje Velenje nikakor ne more biti v ponos. S trenerjem Željkom Babićem kljub vsem naporom nismo našli poti, ki bi nas popeljala iz rezultatske krize. Oboji smo se strinjali, da je v dobrobit kluba potrebna sprememba na trenerskem mestu ter se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Člane bo v prihodnje vodil Klemen Luzar, ki se je z delom v našem klubu že dokazal. Veseli nas, da je pokazal pogum in prevzel vodenje ekipe, s katero bo skušal vsaj delno zakrpati načet ugled. Zavedamo se, da v roki nima čarobne palice, ki bi položaj čez noč obrnila na glavo, a vanj popolnoma zaupamo. Prepričani smo, da premore potrebno znanje in osebnostne lastnosti, ki jih v tem trenutku potrebujemo.”

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja