Napovednik 6. kroga 1. NLB lige

SPOPAD PRVE IN ZADNJE EKIPE V SKUPINI ZA OBSTANEK
V tekočem tednu se dogajanje pričenja dokaj hitro. Prva obračuna nas čakata že danes, 25. 4. 2018, ko se bosta v skupini za obstanek v Šmartnem pomerila domači in zadnji na lestvici v tej skupini RD Herz Šmartno in vodilni v skupini za obstanek RK Maribor Branik. Domačim po treh zaporednih porazih – na zadnje proti Slovanu – vse bolj grozi izpad iz 1. NLB lige, zato sta novi dve točki nujni, če želijo razmišljati o obstanku. Mariborčani nasprotnikov v dvorani Pungrt v letošnji sezoni še niso uspeli premagati in tako na gostovanje odhajajo še bolj motivirani, da prvič letos domov odnesejo novi dve točki.


CELJANE ČAKA NAPOREN TEDEN
Celjani
po novem in že sedmem zaporednem naslovu pokalnih prvakov danes, 25. 4. 2018, v domačem Zlatorogu pričakujejo RD Koper 2013,  kjer bodo igrali prestavljeno tekmo 2. kroga. Časa za počitek je bilo malo, obe ekipi sta po zaključnem turnirju Pokala Slovenije izmučeni, vendar z mislimi že v prvenstvu. Varovanci Veselina Vujovića kljub porazu za 3. mesto v pokalnem tekmovanju proti organizatorjem iz Ormoža še vedno ostajajo neporaženi v spomladanskem delu prvenstva in želijo takšen status obdržati tudi po tekmi s Celjem.

LJUBLJANČANI LAHKO UPAJO NA IZČRPANOST ORMOŽANOV
RD LL Grosist Slovan
se v četrtek, 26. 4. 2018, odpravlja v Ormož, kjer se bodo pomerili s tretjeuvrščenimi v Pokalnem tekmovanju, domačo ekipo RK Jeruzalem Ormož. Ljubljančani so po zmagi nad Šmartnem bliže obstanku v ligi, vendar sta novi točki nujno potrebni, če želijo prehiteti Dobovo, ki je mesto pred njimi v skupini za obstanek. Ormožani so pred domačim občinstvom še močnejši, kar so prikazali tudi na zaključnem turnirju, ko so imeli nenehno spodbudo občinstva in tako premagali Koprčane ter osvojili tretje mesto.

DOBOVA V NALETU
V skupni od 7. – 12. mesta se bosta v petek, 27. 4. 2018, v Dobovi pomerila MRD Dobova in RK Trimo Trebnje, ki jih po porazu v Trebanjski dvorani čaka težka naloga. Dobovčani svojim navijačem oblubljajo, da bodo prihodnjo sezono še vedno gledali svojo ekipo igrati v najmočnejši slovenski ligi in so po treh zaporednih zmagah v naletu ter tako še bolj motivirani, da Trebanjcem vzamejo tudi naslednji dve točki. Gosti so v Dobovski trdnjavi v rednem delu že zmagali in to si želijo ponoviti, saj so v skupini za obstanek mesto pred Dobovo in si želijo prednost pred njimi še povečati. Tako kot pretekli teden lahko pričakujemo zelo borbeno in agresivno tekmo.

CELJE V »PODEN«
Vikend nam prinaša še tri tekme iz skupine od 1. – 6. mesta. Najprej se bodo v soboto, 28. 4. 2018, ob 18. uri po nekaj dnevnem premoru RK Celje Pivovarna Laško odpravili na gostovanje v Škofjo Loko, kjer si Ločani v domačem Podnu želijo priigrati novi točki in priti bližje drugemu mestu na lestvici, kjer so trenutno RD Koper 2013. Celjani, že tako utrujeni, bodo tekmo najverjetneje igrali tudi brez mladega, a neverjetnega Domna Makuca, ki ima raztrgan meniskus.

DOLENJSKI DERBI
Že uro kasneje pa nas čaka dolenjski obračun med prvo in zadnje uvrščenimi v skupini od 1.-6. mesta. RD Riko Ribnica, ki gostuje pri MRK Krka. Krkaši so po drugem mestu v Pokalnem tekmovanju dodatno motivirani in žejni novih zmag. Sedaj se imajo priložnost izkazati v domačem Marofu proti vodilni ekipi v prvenstvu. Ribnčani se ne bodo predali brez boja, trenutno so na vrhuncu, saj se v zgodovini kluba še ni zgodilo, da bi v tej fazi tekmovanja bili v položaju vodilnih. Svojo prednost pred zasledovalci si želijo še povečati in kje bi lahko bilo to boljše, kot pa na regijskem derbiju, katerega so v prvem delu sezone izgubili.

GORENJE NUJNO POTREBNO NOVIH TOČK
Za zaključek 6. kroga pa se bodo v nedeljo, 29. 4. 2018,  z dnevom več počitka kot RK Celje Pivovarna Laško, pomerili igralci RD Koper 2013, ki bodo gostili Velenjske ose. Slednji si po štirih zaporednih porazih ponovnega ne smejo privoščiti. Koprčani bi z zmago tudi prehiteli Velenjčane na lestvici lige NLB za prvaka. Ose bodo morale za zmago trdneje stopiti skupaj v obrambi in izboljšati napad, ki jim je povzročal težave na zadnji tekmi proti Ločanom.

 

RAZPORED TEKEM:

Sreda, 25. 4. 2018
RD Herz Šmartno : RK Maribor Branik  (19:00)
RK Celje Pivovarna Laško : RD Koper 2013  (18:00)

Četrtek, 26. 4. 2018
RK Jeruzalem Ormož : RD LL Grosist Slovan  (20:00)

Petek, 27. 4. 2018
MRD Dobova : RK Trimo Trebnje (19:30)

Sobota, 28. 4. 2018
RD Urbanscape Loka : RK Celje Pivovarna Laško (18:00)
MRK Krka : RD Riko Ribnica (19:00)

Nedelja, 29. 4. 2018
RD Koper 2013 : RK Gorenje Velenje (20:15)

 

Pripravila: L. Vogrinc

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja