Črnomelj že skoraj rešen izpada iz 1. B lige

V soboto se je v Črnomlju odvijala tekma med domačim moštvom in RK Brežice. Močnejši so bili gostitelji, ki jim je pred tekmo grozil izpad iz lige, z zmago pa so se povzdignili na 11. mesto na lestvici in tako ostajajo varni.


Prvi polčas so silovito začeli Črnomeljčani, ki so za prednost 4 golov poskrbeli že v 7. minuti srečanja. Odlično razpoložena brata Štrucelj sta domače popeljala do vodstva devetig golov, ko so se v zadnjih minutah zbudili tudi gosti in pred odmorom znižali razliko na 16 : 10. Razlika bi bila seveda bistveno manjša, če ne bi Brežičani zgrešili kar treh 7-metrovk.

V 2. polčasu so domačini nadaljevali s svojo ofenzivno igro. Gostje so tempu sicer sledili bolje kot na začetku tekme, toda do končne zmage jim je zmanjkalo 5 golov (28 : 23). Kljub porazu pa ostajajo na varnem 10. mestu v ligi.

Je za ne prepoznavnost in kar 5 zgrešenih 7-metrov Brežičanov kriva slaba motiviranost fantov ali obstajajo kakšni drugi razlogi?

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

RK Črnomelj : RK Brežice 28 : 23 (16 : 10)

RK Črnomelj: D. Štrucelj 10, M. Štrucelj 7, Slobodnik 5, Weiss 2, Stariha 2, Mihelič 1, Slemenšek 1, Kostelec, Pezdirc, Schweiger, Medic, Bagarič, Peteh, Horvat, Plut
Trener: Zoran Šutej

7-metrovke: 3/3

Izključitve: 2 min

RK Brežice: J. Tomše 4, Baznik 4, Humek 4, Mlakar 3, M. Tomše 2, Stopinšek 2, M. Cerjak 2, J. Cerjak 1, Derenda 1, Bogovič, Deržič, Brdik, Kozole, Jagrič
Trener: Ale Kukavica

7-metrovke: 1/5

Izključitve: 12 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: RK Brežice

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja