Ženska članska reprezentanca začela priprave za tekmi s Francijo

Pred žensko člansko rokometno reprezentanco so pestri meseci. Že v tem tednu jo čakata dvoboja z aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami in s tem nadaljevanje nastopov v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, aprila pa se bo potegovala za prvo pot na olimpijske igre.


V ponedeljek se je v ženskem rokometu začel enotedenski reprezentančni premor. Slovenke bodo v njem opravile z drugim ciklusom tekem v boju za deveti nastop na prvenstvih stare celine, ki ga bodo med 28. novembrom in 15. decembrom gostile Avstrija, Madžarska in Švica.

Selektor Dragan Adžić je v Ljubljani zbral 21 rokometašic. Na seznam vabljenih igralk je dodal krožno napadalko Krima Mercatorja Manco Jurič, saj Valentina Klemenčič zaključuje okrevanje po poškodbi gležnja. Zaradi službene zadržanosti je sodelovanje tudi morala odpovedati srednja zunanja igralka Nuša Fegic.

Na seznamu se poleg Jurič in Klemenčič nahajajo še krilne igralke Ema AbinaTamara MavsarMaja SvetikEma Marković in Alja Varagić, zunanje igralke Ana AbinaNena ČernigojEma HrvatinErin NovakTjaša StankoNina SpreitzerAna Gros, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, krožni napadalki Nataša Ljepoja in  Lana Puncer ter vratarke Dijana ĐajićAmra Pandžić in Maja Vojnovič.

Drugi del kvalifikacij za letošnji Euro Sloveniji prinaša dvoboja s Francijo, eno najuspešnejših reprezentanc na svetu. Prva tekma bo na sporedu ta četrtek ob 17. uri v Velenju, druga pa v nedeljo, prav tako ob 17.00, v Orleansu. Vstopnice za tekmo v Šaleški dolini so po ugodnejši predprodajni ceni 12 EUR na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (iskalnik prodajnih mest) in preko spleta na povezavi TUKAJ. Na dan dogodka bo cena vstopnice znašala 15 EUR.

Celotne priprave v drugem ciklusu bo slovenska vrsta opravila v Ljubljani. Pod četrtkovo tekmo se je v Velenju mudila v ponedeljek, kjer so pred mikrofon na novinarski konferenci v vili Bianca, ob predstavnikih lokalnih organizatorjev, stopili še selektor Adžić, kapetanka in domačinka Gros ter povratnica po poškodbi Omoregie. Po zaključku medijski obveznosti je reprezentančna trojica obiskala tudi Rdečo dvorano, prizorišče četrtkovega obračuna, in na treningu pozdravila mlade rokometašice iz ŽRK Velenje.

Da bo v četrtek v Velenju vse potekalo na najvišji ravni, so lokalni organizatorji (Mestna občina Velenje, Zavod Rdeča dvorana, Športna zveza Velenje, RK Gorenje Velenje in ŽRK Velenje) pošteno zavihali rokave. Ker se v Velenju v tem tednu odvijajo šolske počitnice, bodo pripravili pester spremljevalni program za vso družino pred dvorano in na sami tekmi.

Ker bo tekma potekala ob posebnem datumu, ki se zgodi le vsaka štiri leta, so se organizatorji spomnili tudi vseh t.i. osmoljenčkov, ki na ta dan praznujejo rojstni dan. Zagotovili jih bodo brezplačen vstop na tekmo.

Komentarji