Velenjčani se iz Našic vračajo brez točk

Velenjski rokometaši so tekmo v Našicah odprli bolje od prve tekme v Velenju. Kljub temu pa jim je v končnici tekme zmanjkalo moči in se iz Našic vračajo brez točk.


Favorizirani Hrvati so hitro po uvodnem vodstvu gostov, ritem igre obrnili v svojo korist. Po zadetku Manuela Štrleka so domačini prvič na tekmi povedli za tri (15:12). Rezultat prvega polčasa je s svojim prvim zadetkom na tekmi postavil Branko Predović in ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 17:15.

V drugem polčasu so vse niti v svojih rokah držali domačini. Varovanci Zorana Jovičića so se po zadetku Tilna Sokoliča v petintrideseti minuti uspeli približati na samo dva zadetka zaostanka (20:22), a rokometaši Našic z razpoloženim Kuzmanovičem med vratnicama niso dovolili preobrata. Tekma 3. kroga glavnega dela Lige Evropa med RK Nexe Našice in RK Gorenje Velenje se je zaključila pri rezultatu 34:27 v korist domačinov.

Najboljši strelci tekme so bili s po sedmimi zadetki Ivan SršenManuel Štrlek (oba Nexe Našice) in Enej Slatinek Jovičić (Gorenje Velenje).

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Mislim, da smo tekmo odprli z dobrim pristopom, predvsem v obrambi. Imeli smo sicer nekaj zgrešenih čistih strelov, kar so domačini izkoristili in se nekoliko odlepili. V drugem polčasu smo spet preveč čistih strelov zgrešili oziroma nam jih je njihov vratar ubranil, kar je na koncu naneslo takšno razliko. Danes žal nismo zdržali tempa in Nexe je zasluženo slavilo.˝

Velenjčani na naslednjo tekmo ne bodo dolgo čakali, saj jih že v soboto, 2. marca, čaka gostovanje v Ribnici. Tekma 18. kroga Lige NLB med RK Gorenje Velenje in RK Riko Ribnica se bo odigrala ob 20.00 uri z neposrednim prenosom na Sportklubu.

Komentarji