Zorman izbral adute v boju za olimpijske igre

V torek je v razstavnem salonu podjetja Wallis Motor Ljubljana selektor moške članske rokometne reprezentance Uroš Zorman razkril imena rokometašev, ki jih je povabil na priprave pred kvalifikacijami za olimpijske igre. Na seznam je uvrstil 20 igralcev.


V primerjavi z januarskim evropskim prvenstvom se po poškodbi v reprezentanco vrača izvrstni desnokrilni rokometaš španske Barcelone Blaž Janc, dres izbrane vrste pa bo znova oblekel tudi izkušeni krožni napadalec Matej Gaber. Poleg slednjih se na seznamu nahajajo še krilni igralci Tilen KodrinTadej MazejStaš Slatinek JovičićGašper Marguč in Domen Novak, zunanji igralci Borut MačkovšekPeter ŠiškoAleks VlahDean BombačMiha ZarabecJure Dolenec in Nejc Cehte, krožni napadalci Blaž BlagotinšekKristjan Horžen in Matic Suholežnik ter vratarji Klemen FerlinUrban Lesjak in Miljan Vujović.

“Vsak, ki je uvrščen na seznam povabljenih, se tam nahaja, ker premore kakovost in ne zaradi česar koli drugega. Imena igralcev se od zadnje akcije niso veliko spremenila. Lahko smo veseli povratka Janca in Gabra, ki sta bila poprej poškodovana,” je na novinarski konferenci dejal selektor Uroš Zorman“Že od začetka delovanja na mestu selektorja pravim, da nima smisla nekoga prepričevati za nastop v reprezentanci, če si sam tega ne želi. Nobene zamere ni, če nekdo odkloni vabilo. Gaber ni nikoli rekel ne. Imel je zdravstvene težave, ki so se uredile in sedaj je znova na razpolago reprezentanci Slovenije. Z Jancem bosta zagotovo dodana vrednost naše ekipe,” je v izogib napačnim interpretacijam povratek krožnega napadalca dodatno pojasnil 44-letni trener.

Olimpijske kvalifikacije slovenske rokometaše čakajo med 14. in 17. marcem v španskem Granollersu. Za dve mesti, ki bosta vodili v Pariz, se bodo pomerili z Brazilijo (četrtek, 14. 3. ob 21.00, Španijo (petek, 15. 3. ob 21.00) in Bahrajnom (nedelja, 17.3. ob 15.15). Celotne priprave na obračune bodo Slovenci opravili v Španiji, saj bodo zaradi časovne umestitve dogajanja med zborom v polni zasedbi in tekmo z Južnoameričani lahko opravili le tri treninge.

Vstopnice za kvalifiki turnir so že v prodaji. Organizatorji ponujajo tako dnevne (dve tekmi dnevno) kot tudi vstopnice za celoten turnir (vseh šest tekem). Prve so na voljo po ceni med 10 in 25 EUR, medtem ko se cena slednjih giblje med 22 in 55 EUR. Nakup je možen preko spletna na povezavi TUKAJ.
Rokometna zveza Slovenije je s partnerjem, turistično agencijo Kompas pripravila potovalni aranžma za obisk Granollersa. Ponudba je na voljo na povezavi TUKAJ

Na olimpijske igre so že uvrščene Francija (gostiteljica), Danska (svetovna prvakinja), Japonska (zmagovalka azijskih kvalifikacij), Argentina (južnoameriška prvakinja), Švedska (najvišje uvrščena reprezentanca evropskega prvenstva brez mesta na olimpijskih igrah) in Egipt (afriški prvak). Prostih je še šest mest, po dve bo zapolnil vsak kvalifikacijski turnir. Drugi (Nemčija, Alžirija, Hrvaška in Avstrija) bo gostoval v nemškem Hannovru, tretji (Norveška, Madžarska, Portugalska in Tunizija) pa v madžarski Tatabanyi.

Komentarji