Ženska reprezentanca do 19 let sklenila skupinski del tekmovanja

Slovenska izbrana vrsta do 19 let je na evropskem prvenstvu v Celju izgubila še svojo tretjo tekmo in s tem zaključila skupinski del tekmovanja. Tokrat so Slovenke premoč priznale razpoloženim Švicarkam (22:36).


Slovenska ženska reprezentanca do 19 let je v dvorani Golovec na tekmi tretjega kroga skupinskega dela evropskega prvenstva gostila Švicarke, ki so po petkovi zmagi nad Dansko še upale na uvrstitev v boje za osvojitev naslova prvaka, medtem ko je Slovenija svoje sanje o napredovanju morala opustiti že po zmagi Danske nad Nemčijo.

Slovenska zasedba je bila v uvodnih minutah enakovreden tekmec. V začetnem delu tekme smo v Celju spremljali hitro in dinamično rokometno predstavo, po dobrih sedmih minutah je rezultat znašal 4:4. Švicarke so si nato v 12. minuti ustvarile dva zadetka prednosti, ki so jo do 17. minute podvojile, nato pa se več niso ozirale nazaj. Izbranke selektorja Gašperja Kovača so švicarske rokometašice poskušale ujeti z različnimi taktičnimi zamislimi v napadu in borbo v obrambi, a se jim niso uspele približati. V 44. minuti so rokometašice v modro-zelenih dresih prvič zaostale z dvomestnim številom golov, čemur je botrovalo tudi nevsakdanje veliko število slovenskih strelov, ki so končali v vratnicah švicarskega gola. Reprezentantke Slovenije so ob koncu obračuna Švicarkam športno priznale poraz z 20:34.

Za najkoristnejšo igralko Slovenija je bila izbrana Tia Kralj, ki je bila z devetimi goli iz desetih poizkusov prva strelka svoje ekipe. Tri zadetke je dodala 17-letna Ema Marković, po dva pa Tia Tomc in Erin Novak. V švicarskih vrstah je bila najučinkovitejša Celia Heinzer, ki je slovenske vratarke premagala 12-krat.

Zasedbo selektorja Kovača v ponedeljek čaka dan počitka, nato pa bo nadaljevala evropsko prvenstvo z boji za razvrstitev od 9. do 16. mesta. Celje bo turnir najboljših evropskih ekip gostilo vse do nedelje, 18. julija.

Komentarji