Madžarke še tretjič izjemno suverene, do napredovanja tudi Romunke

MADŽARSKA : NORVEŠKA  36:26 (21:15)
Kajdon 5; Nypan 6

Jasno je bilo, da so Madžarke že pred tem obračunom osvojile prvo mesto v skupini. In glede na obe tekmi, ki sta ju ekipi odigrali na tem prvenstvu bi bilo karkoli drugega kakor zmage Madžark izjemno veliko presenečenje. Po uvodnem naletu Norvežank, ki so povedla z 2:4 so nato pa so Madžarke pokazale zakaj so branilke naslova. Po delnem izidu 8:1 so igralke Madžarske povedle s petimi goli prednosti (10:5). Norvežanke se več kot na dva gola zaostanka niso več uspele približati. V samem zaključku polčasa pa so Madžarke ponovno naredile nekoliko večjo razliko in na odmor odšle s šestimi goli prednosti (21:15). In rokometašice so izjemno začele tudi drugi polčas. Po delnem rezultatu 5:0 so povedle z enajstimi zadetki prednosti (26:15) in tako že odločile končnega zmagovalca. Do konca tekme se ni zgodilo nič več pretresljivega. Madžarke so slavile z desetimi goli prednosti (36:26) in tako brez večjih težav osvojile prvo mesto.


ROMUNIJA : ČEŠKA  27:25 (14:10)
Gogirla 8; Cholevova 10

Tekma, ki je odločala o drugih potnicah v izločilne boje. Po uvodnem vodstvu Romunk s 5:1 so Čehinje rezultat hitro izenačile na 5:5. Romunke pa so v nadaljevanju še enkrat pritisnile na plin in povedle z petimi goli prednosti (11:6). Do konca polčasa smo spremljali igro gol za gol in tako so na odmor igralke Romunije odšle s štirimi goli prednosti (14:10). Romunke so bile tudi v drugem polčasu prepričljive in niso dopustile, da bi se Čehinje približale. To je rokometašice Češke uspelo šele v zaključku srečanja, a takrat je bilo to že prepozno. Romunke so se tako veselile zmage z 27:25 in uvrstitve v izločilne boje.

Madžarke in Romunke se bodo tako z Francijo in Hrvaško borile za polfinale, Čehinje in Norvežanke pa z Avstrijkami in Črnogorkami za pozicije od 9. do 15. .

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Maja Kezić

Komentarji