Zgodovinska zmaga MRK Ljubljane

MRK Ljubljana je v Kopru prišla do zgodovinske zmage. Domačine so ugnali s 23-24 in tako prišli do sploh prve zmage v 1. NLB ligi. 


Tekma, ki se je v Areni Bonifika igrala pred 350 gledalci, je bila izredno napeta. Rokometaši MRK Ljubljane so v prvem polčasu nekajkrat prišli do zadetka ali dveh prednosti, a so se Koprčani hitro vrnili nazaj v igro. Izid ob polčasu je bil tako izenačen na 13-13.

V drugem polčasu se je pri Ljubljančanih izredno razigral Žarko Makivić, ki je bil z 10 goli tudi prvi strelec srečanja. Tudi po njegovi zaslugi so gostje že v 42. minuti prišli do štirih zadetkov prednosti (15-19), v 47. minuti pa so povedli celo s petimi goli (17-22), kar je bila tudi največja prednost MRK Ljubljane na tekmi. Kljub temu pa Koper še zdaleč ni izobesil bele zastave. V 57. minuti je Matevž Žagar kronal preobrat domačih, ko je zabil za novo vodstvo domačih (23-22) in izgledalo je že, da bo zmaga ostala doma. V končnici pa so gostje vseeno ohranili trezne glave in uspeli priti do novega vodstva in tesne zmage.

MRK Ljubljana se je s prvo zmago povzpela na deveto mesto, medtem ko so Koprčani trenutno na enajstem mestu.

Komentarji