Žiga Lesjak: “Imamo mlado in ambiciozno ekipo, ki lahko doseže veliko”

Slovenj Gradec že vrsto let svojo člansko ekipo skuša graditi na osnovi domačih in mladih igralcev, ki so že v preteklosti krasili koroški rokomet. Ob prepričljivem obstanku med elito v prejšnji sezoni bodo rokometaši Slovenj Gradca letos skušali stopiti še stopničko višje.


Ekipe prve lige so v polnem teku priprav, v ekipi Slovenj Gradca pa so opravili intervju z enim izmed bolj izkušenih igralcev kluba, Žigo Lesjakom.

Žiga, poleg srednjega zunanjega Boruta Ošlaka in vratarja Valentina Solda ste eden izmed izkušenejših igralcev. Kako vidite letos to mlado in ambiciozno ekipo?

“Letos bo ekipa res še malce pomlajena, glede na to, da so kariero zaključili nekateri starejši igralci. Vsekakor gre za mlado in ambiciozno ekipo, ki lahko doseže veliko v tej in naslednjih sezonah. Ampak ne smemo prehitevati dogodkov. Iti moramo tekmo po tekmo in nabrati čim več točk in nato bomo na koncu sezone videli kam nas bo to pripeljalo na lestvici.”

V prejšnji sezoni ste z 32 zadetki bili peti najboljši strelec svojega moštva. Lahko prej omenjena ekipa na vas računa tudi letos kar se tiče seveda zadetkov in borbene igre v obrambi?

“Seveda bom tudi v novi sezoni želel čim bolj pomagati do uresničitve skupnih ciljev ekipe. Mislim, da imamo v tej sezoni mogoče večjo širino na nekaterih igralnih mestih, kar bi lahko bil naš plus pri gojenju hitrega in atraktivnega rokometa.”

Letos boste v klubu delovali kot trener kadetske ekipe, se veselite dela z mladimi igralci?

“Letos bom ponovno v dvojni vlogi, česar sem v zadnjih sezonah že navajen. Mogoče bo ta sezona malo bolj naporna od prejšnjih, saj smo si v klubu zadali visoke cilje tako v članski ekipi kot tudi v mlajših selekcijah in bo potrebnega še več odrekanja, ampak upam na uspešno sezono na vseh frontah.”

Za konec bi te malce povprašali o vaših prvih “rokometnih korakih”. Kako to da ste vzljubili prav ta šport in v katerem klubu ste začeli svojo rokometno pot?

“Že moj oče je igral rokomet v Velenju in ker je ta šport med najbolj priljubljenimi v Šaleški dolini je bilo pričakovati, da bom verjetno pristal pri rokometu. Trenirati sem začel v prvem razredu osnovne šole, ampak, ker sem treniral s starejšimi sem kmalu obupal in sem vmes šest let treniral nogomet. Ko sedaj pogledam nazaj, mi je na trenutke zelo žal teh izgubljenih let. Kasneje sem leta 2004 ob prvem velikem uspehu slovenskega rokometa v sedmem razredu spet pristal pri rokometu v RK Gorenje Velenje. Kasneje sem v času študija igral v Mariboru, nato pet sezon na Ptuju in od leta 2017 sem v RK Slovenj Gradec 2011.”

Foto: Aljaž Sešel

Komentarji