Žiga Urbič se seli v nemško Bundesligo!

Slovenskemu legionarju Žigi Urbiču je uspel velik met. Trebanjec se je v prejšnji sezoni iz novomeške Krke prvič preizkusil v tujini, ko je podpisal za avstrijski Ferlach. Po le eni sezoni v avstrijski ligi pa se nekdanji mladinski reprezentant Slovenije seli v elitno nemško Bundesligo!


Žiga Urbič je vratar, ki je svoje prve rokometne korake napravil pri Trebnjem. Kot mladi rokometaš je bil redno član mlajših reprezentanc Slovenije, kjer je skozi leta dokazoval svoj potencial. Po dolgoletnem nastopanju za matični klub RK Trimo Trebnje je v sezoni 2019/2020 sledil prestop k Krki, kjer je Urbič z rednim nastopanjem v ligi NLB postal zanimiv tudi za klube v tujini.

Po lanskoletni nepopolni sezoni v ligi NLB se je Trebanjec tako odločil za korak naprej in se prvič v svoji karieri preizkusil v tujini, ko je na začetku letošnje sezone oblekel dres avstrijskega prvoligaša SC Ferlach. Pod takritko Uroša Šerbca se je Urbič uveljavil tudi v avstrijski ligi in požel zanimanje tamkajšnje rokometne javnosti.

Odlične predstave v avstrijski bundesligi niso ostale neopažene. Slovenski legionar Žiga Urbič je podpisal pogodbo z nemškim bundesligašom Eulen Ludwigshafen, ki se v letošnji sezoni bori za obstanek v Bundesligi. Še vedno mlademu vratarju je tako uspelo v dobrem letu iz lige NLB prestopiti v klub iz najboljše rokometne lige na svetu!

FOTO: SC Ferlach FB

Komentarji