Začaran krog: Vlada znova pozabila na slovenski šport

Vlada Rebublike Slovenije je na včerajšnjih posvetih s stroko odločila, da se od 1. aprila pričenja popolno zaprtje države, ki bo trajalo do 11. aprila. V sporočilu za javnost so tako sporočili številne ukrepe, med drugimi se znova zapirajo vse športne dejavnosti razen nekaterih izjem.


Ministrica za šolo in šport je med drugimi dejala, da ukrepi ne veljajo za vrhunski šport. Za vse ostale se športna aktivnost ustavlja. Izjema na polju rekreativnih športov pa je, da je dovoljeno gibanje posameznika ali družine na prostem v domači regiji ob upoštevanju ukrepov NIJZ. “Izjema je tudi v primeru velikih mednarodnih tekmovanj,”  je dejala Simona Kustec.

Ob novih ukrepih pa so hokejska, košarkarska, nogometna, odbojkarska in rokometna zveza na Vlado Republike Slovenije naslovile skupni poziv vezan na najnovejše predvidene spremembe pri izvajanju športnih programov. Predsedniki kolektivnih panožnih športnih zvez pozivajo k nadaljevanju tekmovanj, ki se izvajajo na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov z dne, 11. februarja 2021. 

Dopis najdete na spodnji povezavi:

Komentarji