Zmaga Celjanov za uvod v turnir

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so za uvod turnirja v Celju visoko premagali češkega podprvaka. V uvodni tekmi turnirja v Celju so visoko ugnali ekipo Karvine.


Celjani so že takoj na začetku zaigrali odlično, povedli s 4:0 in nato razliko ves čas višali. Zelo dobro je delovala obramba, na visokem nivoju je bil vratar Ferlin, katerega delo je v drugem polčasu nadaljeval Vujović. Ocvirk je že kmalu v prvem delu posegel po menjavah in ves čas veliko rotiral, nekaterim igralcem namenil več počitka, saj se v treh dneh igrajo tri srečanja.

A navkljub vsem menjavam je razlika ves čas naraščala in že v prvem delu dosegla 11 zadetkov. V drugem polčasu je bila podobna slika na igrišču, čeprav razlika ni bila več tako velika, so domači nekajkrat povedli za 14, ob koncu pa slavili za visokih 12 zadetkov.

Celjane danes čaka tekma z avstrijskim Fiversom (19.20 h). 

 

RK Celje Pivovarna Laško : HC Banik Karvina    33:21 (20:9)

RK Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Vujović; Cvetko 2, Razgor 1, Marguč 4, Šarac 1, Grošelj, Poteko 2, Žabić 1, Silva, Kodrin 5, Horžen, Grebenc 3, Kljun, Leban 5/3, Novak 7/3; trener: Tomaž Ocvirk

7M: 36/6; Izključitve: 2 min

Banik Karvina: Makroš, Marjanović; Bruna 1, Monczka1, Ruža, Placek 1, Chudoba 2, Franc, Užek 3, Solak 4, Urbanski, Nantl, Gromiko 5, Zbranek, Nedoma 2, Chosik 2, Skalicky; trener: Marek Michalisko

7M: 6/4; Izključitve: / min

Komentarji