Predstavitev ekipe: RK Gorenje Velenje

Pokalni prvaki Slovenije ekipa RK Gorenje Velenje. Za Velenjčane je bila to prva lovorika po sezoni 2012/2013. Tudi letos v sezono vstopajo s skromnimi načrti.


Rokometaši Gorenja priprav niso začeli kompletni, saj so bili nekateri izmed igralcev udeleženi reprezentančnih akcij. Tadej Mazej in Miha Kavčič sta z mladinsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Španiji osvojila 6. mesto, medtem, ko so Jernej Drobež, Domen Tajnik Urban Starc in Peter Šiško zastopali slovensko kadetsko reprezentanco ne evropskem prvenstvu v Severni Makedoniji in osvojili končno 15. mesto.

Rokometaši Gorenja bodo tudi v letošnji sezoni nastopali v Evropi. Tja se bodo priključili v 2 krogu pokala EHF, kjer se bodo pomerili z boljšim iz para Metaloplastika (SRB) in Besiktas Aygaz (TUR). Prva tekma jih čaka 5. ali 6. oktobra povratna pa teden dni kasneje.

ZADALI SMO SI CILJ, DA NAREDIMO KORAK NAPREJ

“Kot lansko sezono bomo ostali skromni in delavni čeprav verjetno od nas javnost pričakuje več. Tudi sami smo si zadali cilj da naredimo korak naprej v naši igri. Vlogo favorita za prvaka pa še vedno pripisujem Celju, mi se bomo pa potrudili da bo liga čim bolj napeta in izenačena,” je o pričakovanjih pred novo sezono pazljiv kapetan ekipe izkušeni David Miklavčič.

Trener Zoran Jovičić se zaveda, da bo lansko sezono izredno težko ponoviti, a vseeno ostaja optimističen. “V novi sezoni si želimo predvsem, da ostanemo vsi zdravi. Zavedamo se, da nas čaka težja pot kot lani. Lani smo dosegli vsa pričakovanja, tako da imamo to leto zagotovo težko delo, če želimo ponoviti lanske uspehe. Gremo po enakem načelu kot lansko leto, tekmo po tekmo, kjer bomo dali vse od sebe in videli, kam nas bo to popeljalo.”

VZDUŠJE V EKIPI JE POZITIVNO

Miklavčič je zadovoljen s stanjem v ekipi, kar lahko pripomore k boljšim rezultatom: “Priprave potekajo tekoče in organizirano, brez kakšnih nepričakovanih zapletov in hujših poškodb. Vzdušje je kljub težjim treningom pozitivno in želim ta takšno ostane skozi celo sezono.”

Priprave potekajo tako, da smo v prvem delu posvečali fizični pripravi igralcev. To delo je imela čez sodelavka Nina Djordjevič. V drugem delu priprav smo začeli z igro z žogo, počasi so se začele tudi pripravljalne tekme. Kljub nekaj težav s poškodbami upam, da se bomo do konca pripravljalnega obdobja dobro uigrali in pripravili za prvo tekmo s Celjem. Vzdušje v ekipi je pozitivno, tako kot lansko leto, tako da naj ostane tako kot je bilo,” je s potekom dosedanjega dela priprav zadovoljen Jovičić.

Velenjčane prva resna preizkušnja v letošnji sezoni čaka 30. avgusta, ko se bodo v Slovenj Gradcu z večnimi rivali Celjani pomerili za superpokalno lovoriko.

EKIPA V SEZONI 2019/2020:

IME IN PRIIMEK POZICIJA LETNICA ROJSTVA DRŽAVLJANSTVO
Aljaž Panjtar Vratar 1991 SLO
Emir Taletović Vratar 1990 SLO
Matic Verdinek Levo krilo 1994 SLO
Tadej Mazej Levo krilo 1998 SLO
Vid Levc Levi zunanji 1994 SLO
Žan Šol Levi zunanji 1994 SLO
Jernej Drobež Levi zunanji 2000 SLO
Grega Okleščen Levi zunanji 1995 SLO
Peter Šiško Srednji/Levi zunanji 2001 SLO
Aleks Kavčič Srednji/Levi zunanji 1996 SLO
Domen Tajnik Srednji zunanji 2000 SLO
Andris Celminš Desni zunanji 1996 EST
David Miklavčič Desni zunanji 1983 SLO
Timotej Grmšek Desni zunanji 2000 SLO
Ibrahim Haseljić Desno krilo 1998 BIH
Vlado Matanović Desno krilo 1995 HRV
Urban Starc Krožni napadalec 2001 SLO
Vladimir Bojanić Krožni napadalec 1994 SRB
Miha Kavčič Krožni napadalec 1998 SLO
Zoran Jovičić Glavni trener
Benjamin Zbičajnik Pomočnik glavnega trenerja
Grega Čudič Trener vratarjev
Nina Djordjevič Trenerka za telesno pripravo
Gorazd Hostnik Vodja ekipa
Matej Kramer Maser
Natalija Mrevlje Fizioterapevtka
Tadej Jug Zdravnik

 

PRIHODI: (5)

Vladimir Bojanič (Trimo Trebnje)
Grega Okleščen (Krka)
Andris Celminš (Maribor Branik)
Žan Šol (Slovenj Gradec)
Aljaž Panjtar (Celje Pivovarna Laško)

ODHODI: (6)

Andraž Kete
Darko Stojnič
Filip Banfro (Slovenj Gradec)
Miljan Vujović (Celje Pivovarna Laško)
Luka Logar ( Izola)
Nikola Špelić

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji