INTERVJU z Rapotcem: Kam lahko letos seže Koper?

Člansko ekipo RD Koper loči od začetka prvenstva še malce več kot 14 dni. Nekaj je težav s poškodbami, ki jih more Uroš Rapotec reševati z vpoklicem mladincev. Koper bo v letošnji sezoni očitno neznanka tudi sam sebi in vsem, ki so v ligi. Jasnih ciljev pred sezono Rapotec ni želel izdati, tudi lige za prvaka si ne upa napovedati.


Včeraj ste igrali pripravljalno tekmo proti nižjeligašu MRK Ljubljana. Kakšen je bil cilj te tekme pred njenim začetkom?

Ne glede s kom igramo, probamo uveljaviti svoj ritem in svojo igro. Imamo nekaj poškodovanih igralcev (Guček in Žagar – oba koleno, Smolnik – tetiva) in zato nismo mogli probati vseh variant, ampak mislim, da so fantje pokazali dobro predstavo in na tem moramo graditi naprej.

Na desnem krilu imate zgolj 2 rokometaša (Planinc in Breznikar), na desnem beku pa tudi samo 2 rokometaša (Avsec in Krečič). Ali lahko pričakujemo do začetka sezone še kakšno okrepitev?

S temi fanti, ki jih imam, sem zadovoljen. Delajo dobro, trenirajo dobro in se vsak dan trudijo. Kar se tiče okrepitev pa bo treba vprašati našega predsednika.

V bitko za Evropo se odkrito vključujejo tudi Trebanjci, kar pomeni, da se konkurenca za prvih nekaj mest v ligi ostri.

Liga bo zelo izenačena. Celje, Velenje in Ribnica bodo tu izstopali, vsi drugi pa se bodo borili na nož za preostala mesta, ki vodijo v ligo za prvaka. Cilj v letošnji sezoni je, da fantje napredujejo, da iz tekme v tekmo dajo svoj maksimum in na koncu bomo videli, kam nas bo to pripeljalo.

Kaj pa TOP 6 (liga za prvaka)?

Saj veste, imamo mlado ekipo, izgubili smo 6 nosilcev in če rečem, da bomo med 6, bi se zlagal. Želim si, da fantje napredujejo, da so iz dneva v dan boljši.

Kakšen je torej zastvljen cilj Kopra v tej sezoni?

Ekipa je nova, dosti igralcev je po lanski sezoni odšlo. Vsi bodo rabili čas, da se navadijo na to, kako delamo in treniramo. Večinoma so prišli iz naše mladinske šole in iz ekip, ki so igrale v 1. B ligi, tako da se bodo morali navaditi na sistem dela, kar pa verjetno ne bo iz danes na jutri. Mi treniramo in se trudimo, kaj bo pa na koncu, bomo pa videli.

Na sredini sta Žagar in Andraž Makuc – dva zelo mlada rokometaša. Kako ju (in ostale mlade) pripraviti na težke tekme, kjer ni prostora za napake?

Vsi vemo, da mladi delajo napake. Rešitev je, da maksimalno vsak dan trenirajo in da popravijo tiste stvari, na katere se jih konstantno opozarja. Na tekmi pa poskušat to čim bolj minimalizirat. Z njimi bomo delali dosti. Sta pa oba na pravi poti, tako da lahko rečem samo eno besedo: trening.

 

FOTO: RD Koper

Komentarji