Tadej Sok: “Smo na dobri poti, komaj čakam začetek”

Rokometaši Maribora so že v četrtem tednu priprav na novo sezono v Ligi NLB. O vzdušju v ekipi in pričakovanjih v novi sezoni je tokrat spregovoril kapetan ekipe Tadej Sok.


Zasedba iz štajerske prestolnice bo v novo tekmovalno leto vstopila precej spremenjena. Poslovilo se je nekaj izkušenih igralcev, njihovo mesto v ekipi pa so prevzeli mlajši, a zelo nadarjeni fantje. Že trener ​Marko Šibila​ je večkrat poudaril, da so fantje na zbor prišli odlično pripravljeni, kar je poskrbelo, da se je lahko ekipa hitro posvetila tudi vadbi z žogo.

“​Zdaj, ko sta pred nami samo še dobra dva tedna pred začetkom prvenstva, lahko rečem, da so za nami zelo dobre priprave. S fizično pripravljenostjo ni bilo težav že od prvega dne, odigrali smo tudi kar nekaj tekem in z videnim do sedaj smo lahko zadovoljni. V sami igri imamo še kar nekaj rezerv in ravno v teh dveh tednih je naša naloga, da s trdim delom to popravimo in pridemo na prvo tekmo v najboljši možni formi. Ta tekma bo za nas izjemno pomembna, zavedamo pa se, da nas v Novem mestu čaka izjemno zahteven obračun. Vsekakor pa verjamem v našo kakovost in da bomo pokazali to že na prvi tekmi,” o pripravah razmišlja Tadej Sok.

Kot zadnji se je ekipi priključil ​Jan Hočevar​, ki je s slovensko kadetsko reprezentanco igral na svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji. Ob Hočevarju je v ekipi še nekaj novih obrazov, po besedah Soka pa je vzdušje v slačilnici odlično. “​Vsi novinci so se res hitro vklopili v ekipo in h končnemu uspehu bo zagotovo veliko pripomoglo tudi odlično vzdušje v ekipi. Tudi to je ena izmed zadev na kateri je potrebno graditi, saj je izjemno pomembna za končni uspeh. Smo na dobri poti in res se že veselim prihajajoče sezone,” meni Sok.

Za mariborskega kapetana bo to že osma sezona v Mariboru, do tega trenutka pa je za ​vijoličaste na 211 ligaških tekmah dosegel kar 698 zadetkov.

Komentarji