Zmaga in remi proti Srbom

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca je sklenila prvi ciklus priprav na januarsko evropsko prvenstvo. V Črnomlju je v soboto premagale Srbe, v Kočevju se je še drugič v tem vikendu pomerila z istim nasprotnikom in v zadnjih sekundah izvlekla neodločen rezultat 28:28 (10:12).


Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so se po sobotni zmagi v Črnomlju s 30:26 dan kasneje v Kočevju s Srbi razšli z nedoločenim izidom 28:28. S tema tekmama se je končal tudi prvi sklop priprav za nastop na prvenstvu stare celine med 10. in 28. januarjem 2024 v Nemčiji.

Slovenska izbrana vrsta se bo znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer jo v skupinskem delu čakajo tekme s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom v Nemčijo pa jo v Poreču čakata še pripravljalni tekmi s Črno goro in Hrvaško.

Slovenski selektor Uroš Zorman je v primerjavi s sobotno tekmo v Beli krajini danes malce premešal igralski kader, tako da so na tribuni ostali Borut MačkovšekJure Dolenec in Miha Zarabec, priložnost za dokazovanje pa so dobili Tadej MazejPeter Šiško in Miljan Vujović.

 Kočevju se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, v izenačeni predstavi pa se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran. Slovenci so obračun začeli odlično, povedli s 4:0 in že po dobrih štirih minutah Srbe poslali na odbor. V nadaljevanju so ti prevzeli rahlo pobudo. Na veliki odmor so se odpravili z dvema goloma prednosti (12:10), a so Slovenci v začetku drugega polčasa primanjkljaj v zadetkih hitro nevtralizirali in povedli z 19:16.

V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, napeto je bilo do zadnjega zvoka sirene. V zadnji minuti se je zmaga najprej nasmihala Srbom, ki so po golu Bogdana Radivojevića povedli z 28:27, izenačujoči gol pa je deset sekund pred koncem po “cepelinu” Nejca Cehteta dosegel Nik Henigman. Na drugi strani je nato z zvokom sirene Vujović še zaustavil neizdelan srbski poskus strela proti golu.

“Moji varovanci so v prvem delu priprav za evropsko prvenstvo pokazali veliko željo po dokazovanju. V Črnomlju in Kočevju je bilo nekaj nihanj v naši igri, kar je povsem razumljivo, a najbolj pomembno je, da je na vsaki naši reprezentančni akciji viden napredek. Tudi v tem sklopu priprav smo naredili korak naprej,” je po enotedenski akciji dejal slovenski selektor Zorman.

FOTO: RZS

Komentarji