Zmaga na obalo, Dolenjci morali priznati poraz

v 1. krogu Pokala Slovenije sta se borili ekipi RD Koper in RK Krško. Videti je bilo, da so Primorci premočni za Dolenjce, saj so že po 11 minutah tekme povedli s kar 8 goli naskoka. Gostje so do konca polčasa razliko sicer zmanjšali in se približali na le še zadetek zaostanka. V drugem polčasu so se domačini znova oddaljili, kar so gostje želeli popraviti, vendar so jim koprski rokometaši ponovno pobegnili. Zmaga je tako šla na obalo.


V prvih 11. minutah so domačini odločno povedli in se od nasprotnikov oddaljili za kar 8 golov (9 – 1). Na pobudo Gorana Brečka je za gostujočo ekipos sledil timeout. Posvet jim je koristil, saj so se na parket vrnili z bolj sproščeno igro, zaostanek pa počasi začeli topiti. Do konca polčasa so se Koprčanom približali na le še gol zaostanka.

V drugem delu srečanja so se Primorci znova oddaljili (19 – 14). Vodstvo suvereno povečevali. Gostje so se za tem ponovno začeli približevati. V 50. minuti je bila razlika v izidu le 2 gola (24 – 22). Jaka Moljk in Rok Marić sta z dvema zaporednima goloma svoji ekipi priskrbela še večje vodstvo. (26 – 22). V zadnji minuti so gostje nastrelali še dva gola, a je za preobrat bilo že prepozno. Zmaga je šla na obalo z rezultatom 30 – 27.

Najboljša strelca obračuna sta bila Bor Breznikar (5) in Andraž Novak (5).

FOTO: Din Čikotić

Komentarji