Zmajčice morale priznati poraz Ljubljančankam

V Hali Tivoli se je odvijala tekma 8. kroga 1. ženske rokometne lige. V zeleni skupini sta se pomerili ekipi RK Olimpija in RK Ljubljana. V prvem polčasu so rokometašice RK Ljubljana igrale nekoliko bolje in nekaj časa ohranjale vodstvo s 3 goli razlike. Med približevanjem konca prve polovice obračuna so se borke Olimpije močno približale in ob koncu polčasa zaostajale le še za 1 zadetek. V drugem delu srečanja sta bili postavi zelo izenačeni, kar je privedlo do izjemne napetosti. Zmaga je vseeno šla v roke RK Ljubljana.


Srečanje so bolje začele rokometašice RK Ljubljana in hitro povedle. Razliko v golih so v zadnjih minutah prvega polčasa povišale na 4 zadetke naskoka (10 -14). V 27. minuti srečanja pa so rokometašice Olimpije pokazale svoj pravi obraz in se nasprotnicam močno približale ter polovico srečanja končale z izidom 14 – 15.

V 33. minuti je prvi gol drugega polčasa zadela Lana Strlič. Rezultat je bil v tem trenutku izenačen (15 – 15). Robin Orlič je kasneje poskrbela za ponovno vodstvo RK Ljubljana, Tjaša Bukvič je kmalu vrnila udarec. Ekipi sta bili znova izenačeni. Tako je potekalo do konca. Gol z ene strani in izenačenje z druge. 58. minuta pa nam je postregla z 2 goloma prednosti za RK Ljubljana, vendar je Olimpija hitro zmanjšala zaostanek. Kljub zadetku prednosti ni bilo še nič odločeno. V zadnji minuti je sledil timeout za varovanke Aleša Vebra. Končni rezultat je ostal nespremenjen, 24 – 25.

Največ golov so zadele Tjaša Bukvič (10), Nika Potočnik (10) in Gaja Potočnik (4).

FOTO: Uroš Pihner

Komentarji