Zmaga nad Flensburgom terjala visok davek: Barca ostala brez enega izmed nosilcev igre

Včeraj se je za katalonskega velikana FC Barcelona pričela sezona v elitni EHF Ligi prvakov. Španci, ki bodo v novi sezoni branili naslov evropskih klubskih prvakov, so v prvem krogu na tekmi tedna premagali nemški Flensburg (25:21), a kot kaže za zmago plačali visok davek.


Na tekmi proti Flensburgu so rokometaši Barce dosegli najmanj golov od leta 2019 na tekmi domačega prvenstva. A zmaga Barce nad aktualnimi nemškimi državnimi podprvaki je pustila tudi posledice. Na tekmi se je poškodoval eden izmed nosilcev igre španskega kluba, Hrvat Luka Cindrić. Po poročanju katalonskega kluba naj bi šlo za poškodbo rame, hrvaški zvezdnik pa bo moral na operacijo.

FC Barcelona je objavila, da bo 28-letni hrvaški igralec Luka Cindric moral na operacijo, da bi odpravil dislokacijo v levem ramenu, ki jo je utrpel v 12. minuti uvodne tekme lige prvakov proti SG Flensburg-Handewitt. Po opravljeni operaciji bodo zdravniki lahko ocenili čas njegovega okrevanja.

Nekdanji član skopskega Metalurga, Vardarja in Kielc v letu 2021 nima sreče s poškodbami. Že januarja je moral svetovno prvenstvo v Egiptu zapustiti zaradi poškodbe dimlj, po sanaciji pa ga je nesreča doletela še ob začetku nove sezone 2021/2022. Cindrić se je na seznamu poškodb Barcelone pridružil Timotheyu N`Guessanu In španskemu levemu krilu Aitorju Arinu.

 

FOTO: EHF

Komentarji