Zmaga Velenjčanov na zadnji tekmi skupinskega dela

Rokometaši RK Gorenje Velenje so odigrali zadnjo tekmo skupinskega dela Lige Evrope. Gostovali so na Švedskem pri Savehofu. Za Velenjčane je še obstajalo upanje za napredovanje, a niso bili odvisno sami od sebe. V primeru zmage bi morali na tekmi PAUC in La Rioja slaviti domačini ali bi se morala tekma končati brez zmagovalca. V primeru izenačenega izida Velenjčanov, mora na prej omenjeni tekmi zmago doseči  PAUC.


Velenjčani pa niso najbolje vstopili v tekmo, saj so po dobrih 8. minutah zaostajali s štirimi goli zaostanka (6:2). Aktualni slovenski državni prvaki so se nato vendarle zbrali in zaigrali bolje. Domačinom niso dopustili, da bi prednost povečali. Trud se jim je poplačal v 22. minuti, ko so zaostanek znižali le še na gol zaostanka (10:9). Tako kot začetek je tudi konec polčasa pripadel gostiteljem. V 28. minuti so znova povedli s štirimi zadetki prednosti (14:10) in tako je bilo jasno, da bodo na odmor odšli z rezultatsko prednostjo. Izid prvega polčasa (14:11) pa je postavil kapetan Velenjčanov, David Miklavčič.

V začetku drugega polčasa pa so bili rokometaši iz šaleške doline. V 37. minuti so rezultat izenačili na 16:16 in tako se je tekma začela znova. A Velenjčani se pri tem niso ustavili in so tako izkoristili moment naleta v katerem so bili in ob koncu 39. minute povedli z 16:18. A po delnem izidu 3:0 so z rezultatom 19:18 so znova povedli Švedi ter tako gostujočega stratega Zorana Jovičića prisilili v minuto odmora. Po minuti odmora so si domači priigrali še višjo prednost. Do 50. minuti so si znova priigrali prednost štirih golov (25:21) in tako je moral znova po minuti odmora seči Jovičić. Tokrat pa je minuta odmora pomagala in so tako njegovi varovanci po delnem izidu 1:5 rezultat izenačili na 26:26. Velenjčani so vnovčili nalet, v zaključku dosegli še dva zadetka, dobrih trideset sekund do konca povedli z 26:28 ter tako tekmo odločili sebi v prid. Zadnji gol na tekmo so sicer dosegli domači, a zmage z 27:28 so se veselili rokometaši Velenja.

Pri domačih je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Mate Celander, pri Velenjčanih pa sta bila s petim goli najnatančnejši Ibrahim Haseljić in Domen Tajnik.

SAVEHOF : GORENJE VELENJE  27:28 (14:11)
Celander 6, Stenbacken in Roberts po 4; Haseljić in Tajnik po 5 

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji