Zmagovalec Lige prvakov v romunsko reprezentanco

Zmagovalec Lige prvakov in nekdanji trener slovite Barce ima za sabo sanjsko sezono. V njegovi poslednji sezoni na klopi Blaugrane ni doživel niti enega poraza in se veselil vseh lovorik. Zdaj je za Xavierja Pascuala sledil prestop k romunskemu prvaku Dinamo Bucuresti, zdaj pa je prevzel tudi romunsko reprezentanco, katero je že vodil od leta 2016 do 2018.


Pascual je že deloval na klopi romunske reprezentance, zdaj pa se je ob vrnitvi in prevzemu ekipe Dinamo Bucuresti vrnil na klop romunske reprezentance. Z romunsko reprezentanco je podpisal triletno pogodbo.

Glavni cilj izkušenega španskega trenerja, ki je z Barcelono trikrat osvojil ligo prvakov, je uvrstitev romunske reprezentance na veliko tekmovanje, ki ga romunska reprezentanca ni bila deležna vse od SP 2011 na Švedskem.

A pot do svetovnega prvenstva na Švedskem in na Poljski bo zelo težka. Romunija bo urvrstitev na SP lovila v prvem krogu kvalifikacij, ima pa veliko več možnosti za uvrstitev na EHF EURO 2024 v Nemčiji.

Romunija ima bogato rokometno zgodovino. Od 1961 do 1974 so osvojili 4 od 5 svetovnih prvenstev in od leta 1972 do 1984 osvojili 4 zaporedne olimpijske medalje.

Komentarji