Znan je favorit za prevzem trenerskega stolčka Celjanov

Minuli teden smo na našem portalu pisali o morebitnih kandidatih za prevzem vročega trenerskega stolčka v RK Celje Pivovarna Laško. Kandidatov je bilo kar osem med njimi pa so tudi Ivano Balić, Alem Toskić, Slavko Goluža in Ljubomir Vranješ.


Po slovesu Tomaža Ocvirka, ki je na klopi Celja doživel tri zaporedne poraze, so v Celju poizkušali s šok terapijo in na mesto trenerja članske ekipe postavili Luko Žvižeja, ki še nima veliko trenerskih izkušenj. Tudi ljubitelj celjskih navijačev Žvižej pa ni uspel zaustaviti krizo Celja in naslov državnih prvakov je romal v roke Gorenja Velenja. Še zmeraj pa ni jasno, kdo bo v naslednji sezoni opravljal vlogo trenerja pri Celju.

Vodstvo Celja naj bi v teh dneh sporočilo ime novega trenerja, ki bo imel pred naslednjo sezono ogromen izziv. Večina igralcev namreč odhaja, tako da bo mogel novi strokovnjak praktično sestaviti novo ekipo, ki bi bila konkurenčna Gorenju in trebanjskemu Trimu. Upravni odbor naj bi se v teh dneh sestal s tremi od osmih kandidatov, odločitev o tem, kdo bi vodil celjsko klop v prihodnji sezoni pa naj bi padla že pred sestanki.

Omenja se veliko imen, med njimi tudi legendi srbskega in hrvaškega rokometa Momir Ilić in Ivano Balić. Ilić naj bi bil celo glavni kandidat za prevzem trenerske vloge pri Celju. Srb je bil po koncu kariere v Veszpremu trener v mladinski kategoriji, ker pa ima stike  z znanim agentom Sašom Bratićem, bi lahko Celje v svoje vrste lažje zvabilo odmevne in kakovostne okrepitve.

 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji