Znan je nov trener Kopra

Kot smo že poročali, se je vodstvo RD Koper razšlo z glavnim trenerjem, Urošem Rapotcem. Sedaj je postalo jasno, kdo bo njegov naslednik na vroči Koprski klopi.


Novi trener RD Koper je postal Bojan Čotar. Čotar je v svoji karieri vodil Krimovke, deloval pa je še pri Slovanu, na Prulah, v Slovenj Gradcu, Novi Gorici, Mariboru in Škofji Loki. Bil je tudi pomočnih selektorja članske reprezentance, Borisa Denića.

“Že ob koncu prejšnje sezone sem nameraval zamenjati okolje, a sem zaradi spleta okoliščin ostal. Za Koper sem se odločil, ker je bil v preteklosti večkrat izražen obojestranski interes, a čas nikoli ni bil čisto pravi. Tudi sedaj ni ravno idealen, a tako kot sem rekel, želja je bila obojestranska. Klubu se zahvaljujem, ker je razumel situacijo in se že veselim novih izivov,” je ob podpisu povedal Čotar. Glede ciljev v Kopru pa je povedal: “Vsak trener, ko nekam pride, verjame, da lahko stvari izboljša. Tako upam tudi jaz. Koper je dobro organiziran klub, tudi moj predhodnik, Uroš Rapotec legenda kluba, je delal dobro. Prvič sem v situaciji ko prevzemam klub na tak način, verjamem pa, da bomo skupaj z igralci in vodstvom, krivuljo obrnili navzgor.”

 

Komentarji