Znan je prvi udeleženec finalnega turnirja pokala Slovenije!

Prvi četrtfinalni obračun sta včeraj odigrala prvoligaša Velenje in Koper. Koprčani, ki trenutno zasedajo peto mesto v državnem prvenstvu so na gostovanje v Velenje odšli z upanjem na presenečenje, saj so bili favoriti za zmago Velenjčani. V Rdeči dvorani so bili z 30 : 26 boljši Velenjčani, ki so si kot prvi priigrali vozovnico za finalni turnir najboljše četverice.


Domači rokometaši so tekmo začeli z dobro obrambo, a so imeli v začetnih minutah težave v napadu. Prvi gol na tekmi so dosegli gostujoči rokometaši, za vodstvo Velenjčanov pa je v 6. minuti poskrbel Aleks Kavčič (2 : 1). V naslednjih minutah so domači zaigrali bolje v napadu in v 16. minuti z golom Domna Tajnika prvič povedli z dvema goloma razlike. Do konca polčasa so domačini stopnjevali igro in prvi del dobili z 15 : 12.

V drugem polčasu je prišlo do menjave v vratih Velenjčanov. Emirja Taletovića je zamenjal mladi Miljan Vujović. Gostujoči rokometaši so še vedno držali stik z nasprotnikom, predvsem zaradi neučinkovitega napada Velenjčanov. V 42. minuti so se Primorci približali na gol zaostanka (19 : 18), nato pa so domačini dobro igro v obrambi prenesli v napad in štiri minute kasneje že povedli s +3 (22 : 19). Gostje iz Kopra so nudili dober odpor, a so črno-rumeni tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z 30 : 26.

POKAL SLOVENIJE, ČETRTFINALE

Torek, 12. marec, Rdeča dvorana, Velenje
GORENJE VELENJE : KOPER 2013 30:26 (15:12)

FOTO: RK Gorenje Velenje, Rok Jošt

Komentarji