Ljubljančani uspešno preko Železnikov

Tudi v Železniški športni dvorani je v soboto 9. 3. 2019 potekal obračun 13. kroga 2. državne lige in sicer med domačo ekipo RD Alples Železniki in med trenutno prvouvrščeno ekipo na lestvici MRK Ljubljano.


Tekmo so po zadetku Slavka Eraka otvorili gostje iz Ljubljane (0:1),vendar so nato domačini po Golu Jana Korošca hitro izenačili (1:1). Celoten prvi polčas je bil tudi v nadaljevanju zelo izenačen, ekipi sta se konstantno menjali v minimalnem vodstvu in nobeni se ni uspelo »odlepiti« na dva ali tri zadetke prednosti (23. minuta 10:11). Nato pa je sledilo nekaj minut nezbrane igre obeh moštev z izključitvami in nekaj neuspešnimi napadi, kjer so na koncu kratko »potegnili« domačini saj je Ljubljančanom tik pred zaključkom prvega polčasa uspelo iztržiti prednost dveh zadetkov, in na odmor oditi z rezultatom 11:13.

Nadaljevanje obračuna pa je nato potekalo po željah gostujoče ekipe. Ljubljančani so do 34. minute svojo prednost povečali na pet zadetkov (11:16) in v nadaljevanju Železničanov niso spustili več blizu. Gostje so tako vse do konca obračuna uspešno držali prednost štirih, petih zadetkov in tekmo varno pripeljali do konca, ter tako slavili že svojo dvanajsto zmago v letošnji sezoni (22:26). Ljubljančani tako ostajajo trdno na prvem mestu ligaške lestvice, Železničani pa so iz četrtega zdrsnili na peto.

Najboljši strelci obračuna so bili tokrat Jan Korošec z devetimi zadetki za Železničane ter Slavko Erak in Uroš Miličevič, ki sta za MRK Ljubljano prispevala po sedem zadetkov.

RD Alples Železniki – MRK Ljubljana: 22:26 (11:13)

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 1, Rant, Korošec 9, Stojanovič, Tomac-Teržan, Šmid 1, Kržišnik 3, Arman, Božnar, Šter, Tušek 2.

Izključitve: 16 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: /

7-metrovke 3/4

MRK Ljubljana: Lukman, Miličevič A., Jaklič, Pintar 4, Rebevšek, Gorjup, Ločičnik, Arih 1, Miličevič U., Petrovič – Vernikov, Žabjek 1, Erak 7, Černe, Kolmančič 5, Leskovar 1, Pikovnik

Izključitve: 16 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 5/9

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Facebook/MRK Ljubljana

Komentarji