Gorišničani premagali rokometaše Kozine

V soboto 9. 3. 2019 je kot del 13. kroga 2. državne lige v Hrpeljski Modri dvorani potekal obračun med domačo ekipo RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina ter ekipo RD Moškanjcev Gorišnice. Prvi zadetek tekme je pripadel gostujoči ekipi in sicer je za Gorišničane zadel Nejc Šandor (0:1). Minute v nadaljevanju so bile precej izenačene in vseskozi smo spremljali igro »gol za gol« (9. minuta 5:5). Nato pa so pravi recept za igro našli gostje, ki so do 14. minute prišli do treh zadetkov prednosti (6-9) in uspeli prednost dveh, treh zadetkov ohraniti vse do zadnjih minut nato pa so se z zadetkoma Korošca in Mičoviča Kozinci približali na le zadetek zaostanka in prvi polčas se je tako zaključil z minimalno prednostjo Moškanjcev (16:17).


V nadaljevanju tekme pa gosti niso več dovolili, da bi se jim ekipa Kozine še enkrat nevarno približala. Znova so hitro povedli na tri zadetke prednosti (34. minuta 17:20) in razliko držali vse do 43. minute, ko pa so z izjemnim nizom 4:0 povedli z visokimi sedmimi goli razlike (22:29). Domača ekipa ni našla več tempa iz prvega dela obračuna in možnosti za preobrat ni bilo več. Tekma se je na koncu zaključila z rezultatom 32:37 v korist Moškanjcev – Gorišnice.

Domača ekipa RD Škerjanca Jadran Hrpelje – Kozine po 13. krogih ostaja na šestem mestu ligaške lestvice, rokometaši RD Moškanjcev – Gorišnice pa so se po zmagi iz petega, povzpeli na četrto mesto.

Najboljša strelca sta bila tokrat Vid Miklavec, ki je za domače priigral osem zadetkov ter Aljaž Sok, ki je za zmago Gorišnice prispeval deset golov.

 

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina : RD Moškanjci – Gorišnica: 32:37 (16:17)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Obranić, Bekrič 4, Hrvatin P. 7, Hrvatin Ž., Dezors, Stanotnik, Stanič 1, Miklavec 8, Bekrić, Sanabor 1, Mičovič 6, Korošec 5, Šapla.

Izključitve: 6 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7-metrovke: 1/3

 

RD Moškanjci – Gorišnica: Geč M. 4, Loreničič 2, Šandor 8, Bedrač 9, Ozmec 2, Letonja 1, Geč N. 1, Ranfl, Sok 10, Tement, Brodnjak.

Izključitve: 10 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: 1

7 – metrovke: 3/3

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Fcebook/ Moškanjci Gorišnica

Komentarji