Cerkljani doma premagali Sevnico

V  soboto 9. 3. 2019 so rokometaši RK Cerkelj (RK Cerkelj- Radovljice) gostili tekmo 13. kroga 2. rokometne lige, ko so se v domači športni dvorani v Cerkljah na Gorenjskem pomerili z rokometaši Sevnice. Uvodni zadetek obračuna je pripadel domači ekipi, ko je za 1:0 zadel Beno Kamenšak. Sledil je zadetek Blaža Kovača in tako hitro izenačenje Sevnice na 1:1. Kljub precej enakovrednim uvodnih minutah obračuna, pa so se nato bolj razigrali Cerkljani, ki so si z delnim izidom 3:0 priigrali vodstvo z 5:2. Domačini so razliko dveh, treh zadetkov tako ohranjali vse do 17. minute (12:9) nato pa je sledil padec v igri gostujoče ekipe, kar so Cerkljani pridoma izkoristili in si tako do izteka prvega polčasa pridobili  visoko prednost osmih zadetkov (21:13).


Nadaljevanje obračuna so bolje pričeli Sevničani in z napadalno igro znižali zaostanek na pet zadetkov (36. minuta 23:18). Toda domačini so se hitro prebudili in znova ušli na vodstvo z osmimi goli (26:18). Tudi v nadaljevanju so Cerkljani nadaljevali z odlično igro in svojo prednost le še povečali (49. minuta 32:21). Gostom je tako zmanjkalo časa in možnosti za kakršen koli preobrat na obračunu, vendar so v zadnjih minutah z nekaj uspešnimi napadi znižali visok zaostanek in ekipi sta se razšli z rezultatom 36:28.

Po 13. odigranih krogih rokometaši Cerkelj ostajajo na visokem, drugem mestu ligaške lestvice, rokometaši Sevnice pa na osmem.

Najboljša strelca obračuna sta bila tokrat Beno Kamenšak, ki je za zmago domačih zadel osemkrat, ter Trajče Janev, ki je za ekipo Sevnice prav tako prispeval osem zadetkov.

RK Cerklje ( RK Cerklje – Radovljica) : RK Sevnica  36:28 (21:13)

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica): Miševič, Debelak 6, Soklič 1, Mirčevski 3, Letonja, Fajon 6, Križaj 6, Šilc, Kovač, Golmajer-Zima 1, Kamenšak 8, Matičič 1, Peterlin, Valjavec 1, Mekuč, Muršec.

Izključitve: 10 min

Rumeni kartoni: 1

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 5/6

RK Sevnica: Kolman 2, Jahn, Krnc, Kadilnik V. 1, Kuhar 7, Kovač 6, Kadilnik T. 1, Kroflič, Mastnak 3, Janev 8.

Izključitve: 6 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 4/5

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Facebook/RK Cerklje

Komentarji