Grosupeljčani uspešno proti Arcontu

V petek, 8. 3. 2019 so v sklopu 13. kroga 2. državne lige v domači dvorani Brinje rokometaši Grosupljega gostili ekipo RK Arconta iz Radgone. Tekmo so po zadetkih Zakotnika in Fortune odlično pričeli domačini (2:0) vendar je sledil hiter odgovor Radgončanov, ki so po dveh golih Rojhta izenačili na 2:2. Grosupeljčani so se nato nekoliko »prebudili« in z delnim izidom 3:0 povedli na 5:3 in tako dobili zagon za nadaljevanje obračuna v visokem tempu. Rokometaši Arconta tako  niso več našli prave rešitve za domačo ekipo, ki je svojo prednost višala iz minute v minuto. Polčas se je tako zaključil z rezultatom 15:9 v korist Grosupljega.


Tudi nadaljevanje je potekalo po ritmu domače ekipe, ki Radgončanov ni spustila več blizu. V 43. minuti so tako Grosupeljčani vodili že z desetimi zadetki prednosti (21:11) do konca pa so svojo prednost povečali na dvanajst golov razlike in tekmo tako končali z visoko zmago (28:16).  Ekipa Grosupljega po 13. krogih tako ostaja na visokem tretjem mestu ligaške lestvice, rokometaši Arconta iz Radgone pa na desetem.

Pri domači ekipi je bila tokrat strelsko razpoložena skoraj celotna klop, tako da so se med najboljše strelce vpisali kar trije igralci – in sicer Anže Kitak, Jure Ferkulj in Tilen Zakotnik. Vsi so za zmago prispevali po štiri zadetke. Pri Radgončanih pa se je tokrat najbolj izkazal Matej Rojht, ki je zadel petkrat.

 

RK Grosuplje: RK Arcont Radgona 28:16 (15:9)

RK Grosuplje: Kitak 4, Mišmaš 2, Fortuna 3, Rede, Kokot 3, Ferkulj 4, Stare, Pekeč, Slemenjak 2, Harbaš 1, Verbič 2, Muhič 1, Corel 2, Zakotnik 4.

Izključitve: 8 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 5/6

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec B. 3, Gorjup 2, Štefanec 1, Podlunšek 2, Šijanec G., Bratkovič 1, Plohl, Kolbil1, Rojht 5, Vrbnjak 1

Izključitve: /

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 1/1

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Facebook/RK Grosuplje

Komentarji