Znan razpored evropskih klubov za sezono 2021/2022

Na spletnem portalu handball-planet so objavili rezultate klubskega rokometa v moškem in ženskem rokometu. Pri ženskah so prepričljivo prve Madžarke, medtem ko, pri fantih pa so na prvo mesto prišli Nemci.


Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila letno razvrstitev držav, ki zagotavljajo koliko ekip iz posamezne države lahko nastopa v tekmovanjih pod okriljem EHFa.

Pri moških so prvo mesto od Francozov prevzeli Nemci na tretje mesto so se iz petega povzpeli Španci. Prvo peterico zaključujeta Madžarska na četrtem in Severna Makedonija na petem mestu. Slovenci so na lestvici pridobili dve mesti in se iz štirinajstega povzpeli na dvanajsto mesto. Tako imajo slovenski klubi že zagotovljeni po dve mesti v EHF Evropski ligi in EHF Evropskem pokalu.

V ženski kategoriji še naprej prednjačijo Madžarke na drugem mestu ostajajo Rusinje. Na tretjem in četrtem mestu je prišlo do zamenjave med Dankami in Romunkami, tako da so slednje sedaj četrte, Danke pa tretje. Peterico zaključujejo Francozinje. Slovenke ostajajo na enajstem mestu in imajo tako kot v moški konkurenci že zagotovljeni po dve mesti v EHF Evropski ligi in EHF Evropskem pokalu.

FOTO: EHF in RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji