Robert Beguš: “Mogoče se sliši klišejsko, a cilj je zmagati vsako tekmo”

Pred glavnim delom priprav na novo sezono smo se pogovarjali s trenerjem RD Urbanscape Loka Robertom Begušom. Beguš bo že četrto sezono opravljal vlogo glavnega trenerja škofjeloškega kluba. Naj spomnimo, da je Loka pred sezono dobila šest novih igralcev.


Kako ste se dogovorili v klubu, bodo gledalci na tekmah lahko prisotni?

Klub in pa vodstvo dvorane se bosta seveda držala priporočil NIJZ in pa rokometne zveze, tako da, ko bo rokometna zveza dala navodila, koliko gledalcev lahko, se bomo mi tega držali. Sedaj je dovoljen do 500 gledalcev s potrdilom NIJZ oziroma 2 metra razdalje v notranjih prostorih, kar v naši dvorani, če gledaš naprej, nazaj, levo in desno pride 50 gledalcev. Tako da mi se bomo absolutno držali teh navodil in tekme organizirali v skladu s tem. Sem pa prepričan, da bodo vse pripravljalne tekme odigrane brez gledalcev.

Iz strani zveze pa kakšnih dodatnih navodil še niste dobili?

Kar jaz vem ne, razen če imajo v klubu kakšno večjo informacijo, ampak do mene zaenkrat še nič ni prišlo.

Kakšen je načrt priprav?

Načrt priprav je spremenjen, glede na prejšnja leta, ko smo vsako leto odšli na priprave v Bosno, kjer imamo povezavo z Borcem iz Banje Luke. Sedaj je prvič odkar sem jaz tukaj, četrto sezono, da tja ne gremo, ampak ne glede na to se bomo dobro pripravili. Vse priprave bomo opravili v Škofji Loki.

Kakšen je načrt prijateljskih tekem, imate že vse dogovorjeno?

Ja, imamo osem prijateljskih tekem, že naslednji teden nas čakata dve proti Gorenju in pa proti Dobovi ter potem Ferlach. Potem 20. in 21. avgusta sledi Šilčev memorial, ki bo letos potekal v Ljubljani. Za tem imamo še eno prijateljsko tekmo z Dobovo ter za konec s Krko. Tako da osem pripravljalnih tekem, mislim da je to optimalno. Želel bi si sicer še kakšno več glede na to, da imamo zelo mlado ekipo, mislim da bomo imeli spet najmlajšo ekipo v ligi, ampak glede na to situacijo je to optimalno.

Imate tudi nekaj novih igralcev, kako so se vklopili v ekipo?

Da, imamo šest novih igralcev, s tem da je Andrej Bergant povratnik, tako da on ni imel problema s prilagajanjem. Potem imamo dva mlada srbska fanta, ki tukaj študirata, ki sta tudi že konec lanskega leta z nami trenirala. Potem je pa Andrej Yankovskyy, ki je prišel na študij v Ljubljano iz Slovenj Gradca. Edini pravi tujec je vratar iz Pule Bruno Čotić, ampak vratarjem se je nekako lažje vklopiti kot pa če bi to bil kakšen organizator igre. Fantje so se dobro vklopili v ekipo in dobro trenirajo.

Kakšni so cilji rezultatski cilji v letošnji sezoni?

Nekega takega cilja, da bi imeli določeno mesto ali pa biti med šest, nimamo, ampak normalno naš cilj je, mogoče se bo zdelo klišejsko, ampak se na vsako tekmo dobro pripraviti in poizkušati odigrati vsako tekmo na zmago potem pa bomo na koncu videli kam nas bo to pripeljalo.

Imate veliko desnih kril. Kdo bi imel prednost na tem položaju?

Imamo tri desna krila v tem trenutku. Vsi so domači igralci. V tem trenutku nima noben prednosti. Prednost bo imel, ko se bodo začele tekme, tisti, ki si bo na prijateljskih tekmah in na treningih izboril priložnost med temi tremi in tisti, ki bo v najboljši formi.

Foto: RD Urbanscape Loka

Komentarji