Turnir, ki ga lahko označimo kot “liga prvakov” rokometa na mivki

V ljubljanskih Klečah je med vikendom potekal mednarodni turnir Ljubljana Beach Clash 2020, ki je veljal za EBT točke. Prav tako je vzporedno potekalo državno prvenstvo v rokometu na mivki (več o DP TUKAJ – klik)


Ljubljana Beach Clash je postal prvi turnir, organiziran v Sloveniji, ki je štel za točke evropske turneje. S tem je postal zanimiv tudi za tuje ekipe, tako da so ljubitelji rokometa lahko v moški konkurenci na delu poleg šesterice slovenskih ekip spremljali tudi tri tuje. Končno zmagoslavje je pripadlo zasedbi 12 Monkeys iz nemškega Kölna, ki je bila v finalu zanesljivo boljša od nemškega TSHV Camelota. Tretje mesto je pripadlo ekipi BHC Ljubljana, ki je bila v malem finalu boljša od Shojenega Papuča.

Za najboljšega posameznika tekmovanja v mednarodnem merilu je bil izbran član končnih zmagovalcev, Tim Krauth, za vratarja pa Rik Coenders iz drugouvrščene zasedbe iz Nizozemske. V slovenski konkurenci je lenta najboljšega posameznika pripadla Janu Šuntajsu (BHC Ljubljana B), med vratnicama pa se je najbolj izkazal Gašper Dolenec (Shojen Papuč).

V ženski konkurenci je nastopilo sedem ekip, prav vse pa so prihajale iz Slovenije. Zlata medalja in naslov državnih prvakinj je pripadel zasedbi Bliska, za njo pa sta se zvrstili ekipi Vrhnike in Mivke. Nagradi za najboljši igralki sta pripadli Jerneji Cankar (ŠDRŠ Vrhnika) in Karmen Gaber (Blisk), za vratarki pa Editi Amon (Blisk) in Tini Plahuta (RK Mivka).

Končna uvrstitev (moški)

Mesto Ekipa
1. 12 Monkeys (NEM)
2. TSHV Camelot (NIZ)
3. BHC Ljubljana (SLO)
4. Shojen Papuč (SLO)
5. BHC Ljubljana “B” (SLO)
6. Beach Fioi (ITA)
7. Alher-Rabim Team (SLO)
8. BHC Parketarstvo Zgonec (SLO)
9. Slovan Red Tigers (SLO)

VSI REZULTATI (MOŠKI) TUKAJ – klik

Končna uvrstitev (ženske)

Mesto Ekipa
1. Blisk (SLO)
2. ŠDRŠ Vrhnika (SLO)
3. RK Mivka (SLO)
4. Prleški Miks (SLO)
5. RK Krim Junior (SLO)
6. ŽRK Kočevje (SLO)
7. RK Zvezda Logatec (SLO)

VSI REZULTATI (ŽENSKE) TUKAJ – klik

FOTO: JAN ŠUNTAJS

Komentarji